I løpet av den tiden som har gått siden Fukushimaulykken, og jeg begynte å blogge i september 2011, har det blitt en god del foredrag. Dette trives jeg veldig godt med! Sjekk gjerne ut profilen min hos ATHENAS hvis du lurer på noe angående foredrag, eller ta direkte kontakt med meg på kontakt.sunnivarose@gmail.com
"Why science should be more pink"; på oljemessen i Stavanger 2014 - ONS Young
Jeg holder hovedsakelig 3 typer foredrag:
- "motivasjonsforedrag" - hvorfor velge realfag; min historie (den var jo ikke helt rett frem, fra drømmen om ballettdanser, til Blindern "i trynet", til doktorgradsstipendiat i kjernefysikk)
- "myter og misforståelser rundt kjernekraft og stråling" - om nettopp vanlige misforståelser/myter om stråling; hvor farlig er det egentlig, og hva er greia med jod-tabletter? Hva skjedde i Tsjernobyl, og hvor stor er forskjellen på den ulykken og ulykken i Fukushima?
- mer rent faglige; om thorium og egen forskning
...og selvsagt kombinasjoner av de over <3 Jeg har etterhvert også snakket mer om formidling og erfaringer jeg har hatt med bloggen.
"Fordeler og ulemper med thoriumbasert kjernekraft"; Realfagsbiblioteket ved Universitetet i Oslo
Jeg har feks snakket på TEDxOslo - "How bad is it really? -Nuclear technology; facts and feelings" (se foredraget nederst på denne siden), "Jenter for Realfag", ONS Young, Fagseminar ifbm lansering ny "Rom Stoff Tid"-lærebok - "Hvor farlig er det - egentlig?" (se foredraget nederst på denne siden), Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) - "En 29 år gammel rosabloggende kjernefysikers 20 minutters kjærlighetserklæring til faget sitt" (se foredraget nederst på denne siden) Tekna Seniorteknologer, Videregående skoler, etterutdanning av lærere, årskonferansen for fysikklærere, Human-Etisk Forbund, MNKOM3000/4000/9000 (Formidling og vitenskapsjournalistikk-kursene ved MatNat på UiO) - om vitenskapsformidling gjennom (rosa)blogg, DNs Talentkonferanse etc.
"Hvor farlig er det - egentlig?"; fagseminar hos Cappelen Damm ifbm lansering av nye RST-fysikklærebøker
"Historien om en rosanerd"; på "Jenter for realfag"
"Om kjernefysikk og forskning og sånn"; på Røyken VGS
-------------------------------------------------------------
TEDx-foredraget kan sees ved å trykke på bildet over
Foredraget for NFF kan sees HER (bildet over er kun en screen shot)
Foredraget for Cappelen Damm kan sees HER (bildet over er kun en screen shot)
------------------------------------------------------
Til slutt noen hyggelige kommentarer jeg har fått etter foredrag jeg har holdt :D
"Var på foredraget ditt nå i dag, SÅ inspirerende! Var så godt å høre på deg - selv valgte jeg også å begynne på danselinjen på vgs, men sluttet og måtte gå et år om igjen. Det var et tungt valg, så det var så fint å høre på noen andre som har gjort det samme. Nå går jeg realfag og jeg stortrives :) igjen; takk for et veldig godt og inspirerende foredrag!"
"Hei! så foredraget ditt på ONS på onsdag og ville bare si det var utrolig interessant og inspirerende!"
"Jeg er rådgiver, og hadde med meg 7 jenter som går i 10. klasse ved Mæla ungdomsskole i Skien. (...) Jentene var kjempefornøyd, og ble veldig inspirert av det dere sa."
"Var på "jenter for realfag" på torsdag, og ble så utrolig imponert over ditt foredrag! Du virket så engasjert i det du holdt på med, og jeg ser så utrolig masse opp til deg. Hadde fulgt med på bloggen din og lest om deg i a-magasinet en stund før foredraget, og jeg gledet meg til å høre hva du hadde å si, det var utrolig morsomt å høre om historien din, og hvordan man aldri må gi opp. Håper jeg en dag kan jobbe med deg og diskutere thorium og uran med deg, heheh :)"
Tydligvis veldig opptatt av Fisjon? Det er jo gammeldags, fusjon er det nye ;) ITER vil vise det om 10-20 år. Syns folk heller burde studere den retningen ;)
SvarSlettTusen takk for at du kan opplyse meg om hva som skjer i forskningsfeltet mitt - det ville være umulig for meg å vite noe ombare ved å være en del av miljøet...;)
SlettDet er i overkant av 100 år siden atomkjernen ble oppdaget; den har siden den tid blitt studert i det vide og det brede, og det er fremdeles mye vi ikke vet/forstår ved den...
Ja, jeg er "opptatt av fisjon", og tunge grunnstoff. Andre er mer "opptatt av" shape coexistence, noen av supertunge grunnstoff, og noen av nuclear astro physics. Andre igjen er mer opptatt av fusjon.