Om meg


Jeg er en 30 år gammel jente som er bosatt på Bjølsen i Oslo, og jobber som doktorgradsstipendiat (forsker) i kjernefysikk ved Universitetet i Oslo.
Da jeg var liten trodde jeg at jeg skulle bli danser «når jeg ble stor», men da jeg var 17 år gammel gjorde jeg en helomvending og bestemte meg heller for at det var fysikk jeg skulle studere! Dette betød at jeg måtte gå 2. klasse på Fagerborg videregående om igjen, siden jeg gikk på ballettlinjen, slik at jeg kunne fordype meg i matematikk, fysikk og kjemi. Høsten 2003 begynte jeg på FAM-programmet (Fysikk, Astronomi og Meteorologi) på Blindern.


Dessverre svarte ikke fysikk-studiene helt til forventningene, eller kanskje Blindern ikke svarte til forventingene. Jeg hadde nok ikke trodd det skulle være så vanskelig, og jeg var ikke vant til å føle meg sååå dum… Jeg strøk i kurs, og hadde semestre der jeg så vidt klarte én eksamen, og lurte veldig på hva jeg egentlig drev med. Ikke fant jeg liksom min greie heller, siden matematikken var så vanskelig kunne jeg jo ikke være teoretiker, og med typisk knappeskrekk var jeg heller ingen eksperimentalist. Jeg følte meg generelt ikke som noen fysiker heller, det var liksom ikke plass til meg, med vesken full av rosa lipgloss, høye hæler, og danselærerjobb på si.

Eeelsker Chanel sin lipgloss!

Det var to kurs som gjorde at jeg virkelig fant ut av hva jeg ville drive med: FYS1010 og FYS3320. Spesielt sistnevnte: «Dette er utfordringene våre, her er mulige løsninger, her er beregningene, dette er mulig og dette er faktisk fysisk umulig», et deilig kurs om energiutfordringer og realistiske løsninger på disse (anbefaler for øvrig i denne sammenhengen  "Fysikk og energiresurser" og  "Sustainable energy without the hot air"). Så hva er en realistisk løsning? Jo, per i dag: kjernekraft. Og  da løsnet det for meg – jeg er ikke teoretiker, og ikke noen klassisk eksperimentalist, jeg er et sted i mellom, eller muligens utenfor; jeg ville gjøre anvendt fysikk, og jeg ville lære MYE MER om kjernekraft. 

Jeg er jo litt nerd, men jeg er rosa-nerd <3

Med denne motivasjonen klarte jeg å fullføre bachelorgraden min, og ta opp igjen de fagene jeg hadde fått for dårlige karakterer i for å komme meg inn på masterprogrammet til fysisk institutt. Totalt brukte jeg da i overkant av 4 år på bachelorgraden, noe som egentlig skulle ha tatt 3 år med normal studieprogresjon. Da jeg endelig begynte på mastergraden ble det noe helt annet; plutselig jobbet jeg med noe jeg syntes var fryktelig spennende og interessant, og det å sitte og lese og jobbe, og å være på labben til ni om kvelden, var ikke noe problem lenger. 
Utfordringen nå var at de ikke holdt på med kjernekraft på kjernefysikkgruppen på UiO, og heller ikke på noen av de andre universitetene i Norge. Kjernefysikk er så mye mye mer enn bare kjernekraft, men JEG var jo interessert i kjernekraft – og kanskje også litt blendet av muligheten for å bruke thorium i kjernekraftverk…

Heldigvis for meg møtte jeg en veileder som forsto at jeg hadde en god idé om hva jeg ville, og ønsket å hjelpe meg til å få til nettopp det: Og plutselig, 1. januar 2008, satt jeg på flyet nedover til Paris, for å tilbringe 7 måneder med forskning på, nettop thorium, der. 
11. septemper 2009 var jeg 4.5 måneder gravid med Alexandra og hadde mastereksamen om Minimization of actinide waste by multirecycling of thoriated fuels in the EPR reactor 

Da jeg ble gravid var jeg også nødt til å begynne å jobbe, så i innspurten på mastergraden jobbet jeg også hos Statens strålevern, hvor jeg fortsatte etter avlagt eksamen, og fram til Alexandra ble født. 

Alexandra 2.5 dager gammel, klar for å dra hjem fra sykehuset:)


Alexandra ble født den 8. februar 2010, og etter det var jeg hjemme, i utgangspunktet, på ubestemt tid. Jobben i Strålevernet hadde kun vært midlertidig, og selv om jeg håpet å få en stipendiatstilling på universitetet virket det svært usikkert. 
Heldigvis ordner det seg for snille piker, og 1. august 2010 var jeg offisielt doktorgradsstipendiat i kjernefysikk ved Universitetet i Oslo. Så kanskje man ikke er så dum allikevel, selv om man stryker i fag, og bruker mye lenger tid enn man skal...


Foran kontrollpanelet til syklotronen vår!

Våren 2013 ble igjen en periode med over middels "motgang"; i slutten av februar flyttet jeg fra Tøyen og leiligheten jeg hadde bodd i de siste årene, sammen med Markus og Alexandra, og inn i en bitteliten leilighet på Frogner/Skøyen - "rose-slottet". 
Fra å se Alexandra daglig, og å være en del av en liten familie, gikk jeg plutselig til å bli alenemor, med en datter som bor hos meg annenhver uke; det var, og er, tøft. Det er en ny hverdag for både meg og Alexandra, og det har vært både trist og skummelt. Dog trives jeg godt i rose-slottet, og jeg ser meget positivt på fremtiden, doktorgraden, formidlingen, skrivingen - det er jo ikke som om det nytter å fokusere på alt det som er vanskelig, heller, akkurat (selv om jeg innimellom tenker at "hjelp, jeg kommer til å være singel og bo i en leid 35 kvadratmeters leilighet for alltid" - men det slår jeg som regel raskt fra meg) ;)

Detaljer fra rose-slottet <3Mer om meg:

Sunniva <3 formidling
Sunniva i KK:)
Formidling på radio

51 kommentarer:

 1. Høres utrolig spennende ut det du driver med ! Jeg har selv vurdert å dra til Paris for å studere :) Går vg2 nå, og er så klar for å studere noe innenfor fysikk !

  SvarSlett
 2. Hei:)
  Det ER kjempespennende! Selv om det noen ganger kan være litt slitsomt at jeg som fysiker må ta politiske og økonomiske hensyn er det jo også noe jeg syns er innmari gøy og lærerikt.
  Og dra for all del til utlandet et semester eller to, det lærer du utrolig mye av, ikke bare faglig...! Paris er selvsagt ikke å forakte;)

  SvarSlett
 3. Fant bloggen din via felles følger på Twitter og o`boy om jeg er glad for det! Jeg har null peiling på verken fysikk, matematikk, kjemi og slikt, men tøffe damer med ståpåvilje kan man like og jeg humrer litt i "skjegget" over at du spiler litt på fordommer mot både "nerder" og rosa-bloggere. Fiffig kombinasjon:)

  SvarSlett
 4. Endelig en rosablogg vi kan like!
  Ikke bare kafebesøk-skildringer og shopping. :)

  Jeg over godt over gjennomsnittet interessert i alt som har med kvantefysikk å gjør, men jeg tror ikke jeg er gløgg nok til å kunne studere og leve av det. Du er heldig som har hode og motivasjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre!
   Personlig tror jeg interessen er det aller viktigste for å lykkes; hvis du er interessert nok vil du klare å jobbe hardt nok til å få det til ;)

   Slett

  2. Ryan har vært en glede å jobbe med. Han er veldig profesjonell, lydhør og oppmerksom på lånebehovene dine. Jeg vil anbefale ham til alle som er på utkikk etter en pantelåner. {Atlasloan83@gmail.com / whatsapp +1 443 345-9339} fra Marie NSW

   Slett
 5. Liker jo aldri rosablogger jeg da, men jeg studerer det samme som du har gjort og syns det er fascinerende hvordan du har lyktes med alt dette :)

  SvarSlett
 6. Å finne det som er riktig for seg er nøkkelen til å gjøre det bra, så godt at du har funnet din retning!

  Morsomt at du blogger om et såpass smalt tema, sånt liker jeg, selv om det er langt fra mitt tema eller noe jeg forstår meg på.

  SvarSlett
 7. Kjempe spennede foredrag å høre på radioen idag. Bra!

  SvarSlett
 8. Hei Sunniva!

  Jeg skriver aldri i blogger, så dette er første gang! Fin artikkel om deg i Aftenposten idag. Kanskje du skulle heller drive med markedsføring? Hvorfor sluttet du å danse? Det må jo være mer gøy en fysikk!? Vanskelig å leve av dansing kanskje? Prøvde realfag på Blindern i et par år i de glade 80 åra, men synes det var ganske vanskelig og uinspirerende forelesere. Lykke til med det allsidige livet iallefall. Det virker som du ikke har noen fritidsproblemer, nei! hilsen Marius (sitter faktisk ikke langt fra deg om dagen, i Farmasibygget)

  SvarSlett
 9. Hallo :D

  Dette er min nye yndlingsblogg! Utrolig kult hvordan du skriver om et så interessant tema, det blir fysikk på en helt ny måte for meg (med "kuleste kjernepartikkel" osv.)

  Jeg går bare i 9. men har kjempelyst til å ta fysikk videre :D

  Jeg har også to spørsmål ang fysikk:

  1. Jeg skjønner ikke helt det med sentrifugal/petal-kraft, jeg vet det ikke er ditt fagområde, men kunne du ta et lite innlegg om det? :)

  2. Jeg har hørt at "kjernekraft" egentlig er et litt feil begrep, i og med at kjernekraft ikke er en "kraft" på samme måte som magnetisme, gravitasjon etc., og at det egentlig burde kalles "kjerneenergi". Er det riktig?

  Håper du får tid til å svare, digger ihvertfall bloggen!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ord og fine innspill!
   Begge spørsmålene dine kan egne seg som innelgg, og det er noe jeg har lyst til å ta opp - du får bare ta og smøre deg med litt tolmodighet...;)

   Slett
 10. Be good to the nerds, chances are you'll be working for one...

  SvarSlett
  Svar
  1. Tull! Det er de med "balls" og tendenser til psykopatiske trekk som blir ledere. Forskertypen, viktige som de er forøvrig, blir sjeldent "sjefer".

   Slett
  2. @Anonym fra 12. mars 2013:
   Javel? Har du "balls" nok, til å signere under en slik meldig da?
   Lønner seg aldri å bælme ut, noe en ikke kan stå for! ;o)

   mvh. Alf Marius Dahl Bysveen

   Slett
 11. Søk "nuklidekart" på google og se hvem som kommer opp! :D

  SvarSlett
 12. Veldig inspirerende for en skap-filosof/sosiolog som gjerne vil tilbake på universitetet for å fullføre etter å ha mistet helt futt og motiovasjon for mange år siden. Dritbra Sunniva!

  SvarSlett
 13. Kristin H. Løkken19. april 2013 kl. 10:10

  Rosa-nerd! <3 Er det lov å låne den tittelen? Jeg leste om bloggen din i Teknisk Ukeblad, og måtte bare inn og titte. Takk for fin inspirasjon! Jeg kommer til å følge deg videre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvsagt kan du "låne" det! Hvor fantastisk er det ikke hvis rosa-nerd blir et helt vanlig uttrykk?! <3

   Slett
 14. Hørte deg på radio med han premiedusten Eddie Eidsvåg. Du klarte deg bra.

  Bare synd at du må ha med dette rosafjollet på bloggen din. Jeg sjekket innom for første gang nå, etter å ha lest artikkelen i TU, og det blir nok med denne ene gangen; er ikke så glad i rosa.

  Men, bra jobba med faget, og lykke til med doktorgraden.

  SvarSlett
 15. Hei! Synest historien din er helt rå. Føler meg som ett barn som har kommet over noe helt uforstålig spennende ;P. Hva i allverden var det som fikk en ung jente som deg på det tidspunktet,plutselig lyst til å studere fysikk til doktorgradsnivå, mens du holdt på å utdanne deg i dansing? :D.
  Når jeg leser historien din og når jeg ser deg,en søt jente som jeg ikke ser for meg kunne studere kjernekraft på noen som helst måte(no offence, det bare passer ikke helt inn min "virklighets" modell i hodet mitt, litt sånn WTF? did that just happend? :D)

  Beklager at jeg skiver litt utadvendt her, men jeg er sykt interesert i fysikk, derfor ble det tilfeldigheten at jeg fant dette litt...overveldende :P.

  Jeg ikke noe spessielt god i matte- fordi jeg bruker sykt lang tid på å få ting til å sitte i skolten. Trenger på en måte å visualisere ting, og sette det inn i en modell i hode(er ikke teoretisk flint i det heletatt, men kansje bedre som observatør), og derfor synest jeg fysikk er så interesangt at man kan på en måte tenke seg til ting med litt visualisering og rasionalisering, som gjør det utrolig spennende. Jeg kan liksom sitte å se på forelesninger som jeg ikke skjønner så mye av det, er det fortsatt interesangt.
  Er egentlig generelt interesert på hvordan ting fungerer, og synest egentlig alt på fronten av utvikling i, biologi, fysikk og kemi og elektronikk, og når det fagfeltene blandes blir det ekstremt spennende.
  Det jeg har mest lyst til å studere videre er fysikk, men har ikke lyst til å ha en veldig mansdominet arbeidsdag.(har studert på teknisk fagskole:elektronikk, så noe teknisk insikt, på fysikk i elektroniske komponenter har jeg(elektroteknikk)-gøyeste fag, men vanskelig. :)

  Ett spørsmål jeg håper å få svar på her. Hvordan var med gutte jenteforhold, fram til batchlor-nivå, og vet du hva tallene var over og under deg?.Vet du om noen sider som fører stattestikk på elever de siste årene?
  Tenker kansje- og ta biologi, men vet ikke hvor mange jenter som tar, bio ingenør stuie videre, isedet for lege,ect.

  Føler meg som en fjortis eller som en "Knut Jørgen Røed Ødegaard", som sitter og babler og spør om ting, men jeg tror jeg kune spørt deg om ca,1 mil spørmål om studiet ditt og retningen :).
  (håper jeg ikke skremte deg vekk da :P ha ha).
  Bloggen din og innlegget her gir meg en gnist av inspirasjon må jeg si.

  Hilsen Tarjei Grønstad, 22 :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fylla en sen lørdags natt etter fest.
   Kan du slette ? Google er ikke din venn på slikt.

   Slett
 16. OMG endelig en blogg jeg kan like :D Gleder meg til å følge altså :D Rosa og realfag!! Hurra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre! Her er tre hjerter: <3<3<3

   Slett
 17. Hei. Jeg vet ikke om du skriver eller leser i denne lenger, men jeg synes historien og ærligheten din er veldig fin. Du har sikkert drømmejobben for deg, og det at du har klart det så bra er imponerende. Men slike fag skjønner jeg at man fort kan ramle av lasset. Men nå virker det som du har en jobb du trives i, og sikkert veldig greit betalt med tanke på utdannelsen din, så du skal se du får deg et realt hjem om ikke så lenge:) Lykke til♡

  SvarSlett
 18. Hei! Kom over bloggen din i dag via Instagram! Så herlig forfriskende med en ironisk og smart vri på rosa og akademia!! Er selv høyere utdannet, og har en jente på 14 som er ganske rosa, he he. Det største ønsket mitt er at ¨hun skal finne sin vei, men jeg håper jo at hun oppdager gleden ved å studere. Men da må en interesse vekkes, og hun er jo foreløpbige litt ung.. Jeg er til tider litt stressa over at hun er veeeldig opptatt av klær og sminke og stasj, så "skrekken" er at hun blir en sånn jåleberte som ikke har ambisjoner om utdannelse og ser verdien av å skape sin egen plattform. Heldigvis er hun smart og gjør det bra på skolen, og får forhåpentligvis god påvirkning fra både mor og far som er opptatt av skole og utdannelse og hardt arbeid. Bloggen din åpnet faktisk øynene mine for at det går an å både være "rosa", digge lipglosser (:) OG være smart!! Hurra! Jeg skal vise henne bloggen din:) Altså, jeg er jo opptatt av utseende og mote jeg også. Men i dag er påvirkningen så enorm og utseendefokuset så stort. Jenter i dag trenger gode rollemodeller i tillegg til dette. Så jeg lurer på om du kan si litt om hva som påvirket deg til å gåpå fysikkstudier, helt konkret. Er du fra en akademisk familie slik at det faller helt naturlig? Hvilken påvirkning har familie og venner hatt? Hva vil du råde, om du vil, meg til å si og gjøre til min datter for å få henne til å fatte interesse for og forstå gleden av studentlivet og det å jobbe for en utdannelse? Takk:) Hilsen Cecilia

  SvarSlett
 19. Fett opplegg på Abels tårn.

  SvarSlett
 20. Hei Sunniva!
  Jeg har sett et av foredragene dine på nett. Du gjør atomkraft skikkelig interessant og mye enklere å forstå for ungdommer som ikke vet så mye.
  Jeg vet at det er mange i miljøbevegelsen, da spesielt Natur og Ungdom, som gjerne skulle lært mer om Thorium. Jeg vet at du er positiv til det, men mistenker at du kan også gi nøytrale informative foredrag, med personlig mening i konklusjonen. Kunne du vært interessert?

  Isåfall, kunne jeg ha fått mailadressen din? Hadde vært sinnsykt kult.
  Mvh,
  Sigurd

  SvarSlett
 21. Fy flate for en fet vri.

  Jeg kom over bloggen din pga litt kjapp research jeg måtte gjøre angående KI tabletter siden ejg hadde kommet i en diskusjon om det og måtte dobbeltsjekke et par ting før jeg ble påståelig og sta :)

  Kombinasjonen av "rosa blogg lizzm2 og hard science er helt konge. Jeg ble informert og samtidig så smilte jeg litt av kontrasten mellom format og innhold.

  Uten å være creepy så gir bloggen din meg skikkelig science-boner :)
  At du er singel fatter ikke jeg; Selv hadde jeg gjerne bedt deg ut om jeg ikke bodde så langt unna .

  Stå på :)

  SvarSlett
 22. Hei Sunniva,
  jeg har aldri tenkt på atomfysikk som sexy, men du og bloggen din har fått meg ...ja, på helt andre tanker :-)
  Kom innom via nrk.no, og syntes historien din og åpenheten din er unik og interessant. Du er som skapt for å rekruttere tvilende studenter.
  Entusiasmen din for faget smitter, og din egenartede "brainbabe"-stil, som jo bryter med normene, er gull verdt. Jeg elsker høye hæler og jeg elsker pene, smarte damer (jeg er gift med en),
  og skriver egentlig bare denne kommentaren som et kompliment til deg og den fine bloggen din. Håper du fortsetter å inspirere, spesielt jenter til å studere utradisjonelt. Mange unge trenger kanskje bare litt rosa-gi-f-selvtillits-støv for å tre inn i realfagenes vidunderlige verden.
  Er selv far til en jente på 9. Hun danser ballett.
  Ha en strålende fortsettelse, hilsen Frode ;-)

  SvarSlett
 23. Hei Sunniva,

  Herlig sjangerblanding du har gående her! Du går foran som et godt eksempel på at man kan være opptatt av mote og skjønnhet samtidig som man er helt i front av et såpass krevende felt som atomfysikk.

  Er overbevist om at du kommer til å bidra mye i årene fremover med å fremme realfag og ikke minst med å endre folks syn på atomkraft. Norge trenger en storstilt neste-generasjons energi satsing for å løsrive oss fra olje dopet. Håper du får så mye spalteplass i media som du orker :)

  SvarSlett
 24. Hei! Jeg hørte ditt foredrag i Ålesund no. Artig med din bakgrunn fra dans til fysikkstudier , og motiverende innlegg for realfagstuderende og forskere. Men hvorfor ble ikke ditt foredrag vinklet inn mot din forskning om kjernefysikk og thorium ? Med alle (ingeniører) i salen i noenlunde "satt" alder og karriere, er vel de fleste interessert i konkret tekniske forhold, ingeniører er realister! Jeg hadde gledet meg til å høre om din forskning og om innsikt i kjernefysikk og spesielt bruk av thorium som "bærekraftig energibærer" for dekning av fremtidig energibehov. Ble litt skuffet når dette ikke kom, men foredraget ditt var fint nok for motivering mv. Ser at du har tre forskjellige foredrag , så dette har vel med bestillingen også.? Lykke til videre med dr.ing. studiene.

  SvarSlett
 25. Hva synes du om strømpebukser på menn?

  SvarSlett
 26. Hei alle sammen, jeg heter Aisha Sadat, jeg er gift i 20 år med mannen min, og vi har to sønner, eldste en 16 år og yngre er 11 år. Mannen min elsket meg veldig, men det ble til et punkt da han engasjerte seg i en affære med en kvinne som er hennes kollega. Jeg har aldri forestilt meg det, men på en eller annen måte endret holdningen hans til meg og barn seg, den sene han kom fra jobb fikk meg til å tenke over saken. Selv på mitt 20-års bryllupsdag i mars holder jeg meg borte fra sex da vi lover å gjøre det på bryllupet jubileumsdag, 15 dager før bryllupsdagen, tilsto han at ja, han hadde sex med sin kollega.
  Han brakte henne i sengen min da jeg var ute på jobb, det betyr at følelsene mine var helt ubrukelige for ham, min mentale tilstand er full av kvaler, jeg tror jeg ikke kan glemme og gjenopprette smertene, denne kvinnen hadde full kontroll over henne og jeg har aldri ønsket å gjøre det med vold, hun vil vinne over meg når hun er skilt, hun sa at hun var sjalu på forholdet vårt, og hun vil ødelegge meg ved å ta mannen min. Jeg måtte diskutere det med en venn som ba meg finne en god stavebeslag, for det første trodde jeg aldri på denne cast-rettskrivningen, men jeg må prøve den før jeg kom over PROFET NOSA UGO-e-posten på internett om hvordan han har hjulpet så mange mennesker med å få eksen tilbake og hjelpe til med å fikse forholdet og gjøre folk glade i forholdet og noen andre historier om åndelig sykdom og mer.
  Jeg forklarte situasjonen min for ham, og han hjalp meg med å utføre noen bønner, noen urter og røtter og et lite offer som jeg gjorde, og i løpet av 7 dager kom han tilbake for å be om unnskyldning, og det var bare et mirakel for meg. Jeg er glad i dag at han hjalp meg, og jeg kan stolt si at mannen min nå er med meg igjen og at han nå er forelsket i meg som aldri før.
  Trenger du hjelp i forholdet ditt som å få tilbake mannen din, kona, kjæresten, kjæresten, vinne lotterier, urtemedisin mot sykdom, HIV, kjønnssykdommer, astma, leddgikt, feber, hjerneslag eller noen form for sykdom, åndelig problem , Jobfremmelse, seere som leser innlegget mitt som trenger hjelp til livsutfordringer, bør kontakte PROPHET NOSA UGO, og du vil være glad for at du gjorde det.

  E-post: nosaugotemple@gmail.com
  WhatsApp: +34631686040

  SvarSlett
 27. Den som leser dette vitnesbyrdet i dag, skulle feire med meg og min familie, fordi det hele startet som en vits for noen mennesker og andre sa at det var umulig. Jeg heter Martin Heltveit og er fra oslo, men jeg flytter til Tromsø med kona. Jeg er lykkelig gift med to barn og en vakker kone. Noe forferdelig skjedde med familien min, jeg mistet jobben min og kona forlot huset mitt fordi jeg ikke kunne ta godt vare på meg selv og familien. henne og mine barn på det bestemte tidspunktet. Jeg klarte i ni år, ingen kone å forsørge meg for å ta godt vare på barna. Jeg prøver å sende en testmelding til min kone, men hun hindrer meg i å snakke med henne. Jeg prøver å snakke med venninnen hennes og hennes familie, men jeg vet fortsatt at noen kan hjelpe meg, og jeg har sendt forespørselen senere til så mange selskaper, men fremdeles ikke ring meg før en trofast dag kommer som jeg aldri vil glemme i livet mitt . Da jeg møtte en gammel venn av meg, som jeg forklarte alle vanskene mine med, og han fortalte meg om en flott mann som hjalp ham med å få en god jobb i Coca cola-selskapet, og han fortalte at det var en sjarm-sjarm, men jeg er en person som aldri tror på stave, men jeg bestemte meg for å prøve det, og jeg kontaktet ham via doctorosagiede75@gmail.com. Han instruerte meg og viste meg hva jeg skulle gjøre i løpet av disse tre dagene jeg startet trolldommen. Jeg fulgte alle instruksjonene og gjorde det han ba meg om å gjøre det bra. Drosagiede sørget for at alt gikk bra og at min kone skulle se meg igjen etter det fantastiske arbeidet Drosagiede. Min kone ringer meg med et ukjent nummer og ba om unnskyldning, og hun fortalte meg at hun virkelig savner meg og barna våre og kona kommer hjem. Og etter to dager et firma som jeg har sendt takkebrevet mitt ringt, nå er jeg den eksemplariske bedriftslederen her i USA. Jeg anbefaler at hvis du har noen problemer som å få tilbake eksen din eller å kurere deg for sykdommer som HIV og kreft, kan du sende en melding til denne e-postadressen: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 og du vil få det beste resultatet. Ta ting for gitt, og det vil bli tatt bort fra deg. Jeg ønsker deg det beste.

  SvarSlett

 28. Endelig er lykken min blitt gjenopprettet av en mann ved navn Dr. Akobe ,, Jeg er Shole Kakhaz, jeg vil at alle på dette nettstedet / forumet skal bli med meg, takke denne DR Akobe for det han nettopp gjorde for meg og min familie, jeg hadde vært gift til mannen min i 5 år bodde vi lykkelig sammen i disse årene, og ikke før han reiste til Italia på forretningsreise hvor han møtte denne prostituerte som ble hekset ham for å hate meg og barna og elske henne bare så da mannen min kom tilbake fra turen sa han at han ikke vil se meg og barna mine igjen, så han kjørte oss ut av huset, og han skulle nå til Italia for å se den andre kvinnen. så jeg og barna mine var nå så frustrerte, og jeg bodde bare hos mamma og jeg skulle ikke behandle det bra fordi mamma giftet meg med en annen mann etter farens død, så mannen hun giftet seg med behandlet ikke jeg og min barn, så jeg var så forvirret og jeg lette etter en måte å få mannen min tilbake til meg og barna mine, så en dag da jeg lette på datamaskinen min så jeg et vitnesbyrd om denne MAN DR Dr.Akobe akobemagicspell@gmail.com deles på internett av en dame, og det imponerer meg også, så jeg tenker også på å prøve det først og ble redd av når jeg tenker på hva jeg og barna mine skal gjennom, så jeg kontakter ham og han ba meg om å være rolig i bare to dager som mannen min skal gjenopprettes til meg og til min beste overraskelse fikk jeg en samtale fra mannen min den andre dagen der jeg ba barna og jeg ringte Dr.Akobe og han sa at problemene dine var løst barnet mitt, så dette var hvordan jeg får familien tilbake etter en lang stress av en ond dame, så med all denne hjelpen fra DR Akobe av akobemagicspell@gmail.com Jeg vil at dere alle på dette forumet skal bli med meg for å si en stor takk til DR.Akobe, og jeg vil også gi råd for enhver i slike eller lignende problemer eller noen form for problemer bør også kontakte ham for å få hjelp via hans personlige e-post akobemagicspell@gmail.com eller whatsapp-nummeret hans +19725819702
  dette er noen av løsningene han er i stand til ...
  1. Stave for tillit (folk vil stole på og tro at du alltid)
  2. Gjenopprette helse for syke
  2. Få tilbake kjærligheten
  3. hindre noen i å blande seg inn i forholdet ditt.
  4. Gi medisin for sterk og langvarig ereksjon
  5. Rask forslag til ekteskap
  6. renser alt uflaks og gjenoppretter lykken
  7. Du vil bli elsket av alle i familien.
  8. Trenger du en god betalingsjobb i ditt spesialiseringsområde.
  9. Rens deg selv fra enhver ond spell
  10. du vil ha raske penger, rikdom, rikdom og berømmelse.
  kontakt ham nå via akobemagicspell@gmail.com eller whatsapp-nummeret hans +19725819702
  vær så snill, kan du kopiere og legge ut dette fantastiske vitnesbyrdet på andre fora / nettsted, så folk vil vite at det er en god løsning på alle slags familieopptak eller skilsmisse.

  SvarSlett
 29. Dette for å informere deg om at vi tilbyr alle typer lån (forretning, personlig, konsolidering, bil, investering osv.) @ 3% årlig rente. Trenger du et lån og har blitt avslått av banken din på grunn av dårlig kreditt? Har du ubetalte regninger eller er gjeld? Vi er raske og pålitelige og ærlighet er vårt vaktord.

  Fyll ut søknadsskjema
  Fullt navn: Adresse: Kjønn: Beløp som trengs: Varighet: Land: Yrke: Telefonnummer: Lånets formål:

  Vennlig hilsen,
  Send oss en e-post: teresa.m79@aol.com
  Fru Teresa M Slater (administrerende direktør)
  Divine Investment Company

  SvarSlett
 30. Dette har virkelig fungert, og jeg er stolt av å vitne om det. Jeg så et innlegg om hvordan en dame fikk mannen sin tilbake av DR AJAYI. Han hjalp henne med å få hennes eksmann tilbake. Min kone skilte meg for 1 år siden for å bo sammen med en annen mann, og jeg har prøvd å gi slipp på henne, men jeg kunne ikke, så jeg prøver å gjøre mange ting for å få henne tilbake, og hun nekter å komme tilbake til meg. Jeg besøker et forum en dag for tips for å få henne tilbake, og der så jeg en dame som vitner om hvordan DR AJAYI hjalp henne med å få mannen hennes tilbake etter at han ble bundet med en trollformel av en annen kvinne og DR AJAYI var den som hjalp henne . Selv om jeg aldri trodde på åndelig arbeid, prøvde jeg motvillig ham fordi jeg var desperat og jeg kontakter ham og forklarte problemene mine for ham, til min største overraskelse hjalp DR AJAYI meg til å få min kvinne tilbake etter 2 dager, og nå er forholdet mitt perfekt perfekt som han lovet. Å få eksen din permanent tilbake, gir ikke bare noen du elsker, men det vil også forene elskernes følelser for deg å være som
  fornøyd med den personen. Kvinnen min behandler meg nå som en konge og sier alltid at hun elsker meg hele tiden. Hvis du går gjennom vanskeligheter i forholdet ditt, kan DR AJAYI hjelpe til med å løse ekteskapelige problemer, KONTAKT HIM VIA E-post: drajayi1990@gmail.com eller WhatsApp / Ring ham på + 2347084887094

  Takk DR AJAYI for hjelpen.

   Kontaktpersoner:

  E-post drajayi1990@gmail.com
  whatsapp: +2347084887094
  viber: +2347084887094

  SvarSlett
 31. Gode ​​dagers venner, jeg heter Kristin Rønning Antonsen fra Trondheim, Norge, jeg er lege lege av yrke, 47 år gammel. Les mitt sanne livs vitnesbyrd. Jeg har en positiv intensjon om at denne informasjonen vil hjelpe noen som leser denne artikkelen akkurat nå til å gjenopprette ødelagte ekteskap og gjenopprette tapt kjærlighetsforhold i løpet av to dager. Etter å ha vært i forhold til Grønseth i årevis, brøt han opp med meg, jeg gjorde alt for å få ham tilbake til å elske meg, men alt jeg gjorde var forgjeves, jeg ville ha ham tilbake så mye på grunn av kjærligheten jeg har til ham, jeg spurte ham med alt jeg har, jeg ga løfter, men han nektet. Jeg forklarte problemet mitt for kollegaen på jobben, og hun foreslo at jeg heller ville kontakte en kjærlighets spellcaster som kunne hjelpe meg med å stave det tilbake, men jeg er den typen personer som aldri trodde at kjærlighetsforestillingen eksisterte eller fungerte, jeg hadde ikke noe valg men for å prøve det, sendte jeg e-post til spellcaster-kanalen, og han fortalte meg at det ikke var noe problem at alt skulle gå bra før tre dager, at eksen min vil komme tilbake til meg før tre dager, han kastet Love spell-delen i luften og overraskende den andre dagen var det rundt kl. Min eks-kjærestepartner ringte meg på mobiltelefonen min, jeg var så overrasket over at jeg svarte på telefonsamtalen, og alt han sa var at han var så lei for alt som skjedde at han ville at jeg skulle komme tilbake til ham, at han elsker meg så mye . Jeg var så lykkelig og det var slik vi begynte å bo sammen lykkelig. Slik kan du nå ham hvis du trenger hjelp doctorigbinovia93@gmail.com eller whatsapp på +2349014523836 ta ting for gitt og det vil ta fra deg ......

  SvarSlett
 32. Jeg er veldig glad for å dele min erfaring her, jeg heter Brenda og jeg var lykkelig gift. Ikke før mannen min sa at jeg jukset med ham, da ble vi begge små irriterende par, han kunne ikke tro, og han stolte heller ikke på ordene mine, så vi søkte om skilsmisse, senere ble vi separerte og svor å aldri gjøre opp. Jeg prøvde å gå videre, men jeg kunne ikke bli uten ham, så jeg begynte å søke etter mannen min, så ble jeg henvist til Dr.IZOYA. En flott mann jeg kom over, han kastet en kjærlighetsfortroll og fikk mannen min tilbake innen 24 timer. med dette er jeg her for å dele kontakten til Dr. IZOYA, nå ham via drizayaomosolution@gmail.com. Han er faktisk mektig og spesialiserer seg i følgende saker ...
  (1) Elsker trollformer av alle slag. (2) Slutt skilsmisse. (3) Slutt barrenness. (4) Trenger åndelig hjelp.

  SvarSlett
 33. Byłem w związku małżeńskim przez siedem lat bez żadnego dziecka, dlatego mój mąż zaczął zachowywać się dziwnie, ostatnio wracał do domu i nie spędzał już ze mną czasu, a on rozwiódł się ze mną. Byłem więc bardzo smutny i zagubiony w życiu, ponieważ mój lekarz powiedział mi, że nie mogę zajść w ciążę, co naprawdę sprawia, że ​​życie jest dla mnie nieszczęśliwe. dopóki nie spotkałem przyjaciela, który powiedział mi o DR AJAYI z Internetu, jak pomógł wielu kobietom z podobnymi problemami, przez które przechodzę, więc skontaktowałem się z nim pod adresem: drajayi1990@gmail.com i wyjaśniłem mu. powiedział mi wszystko, co powinienem dać, zanim mógłby rzucić zaklęcie ponownego zjednoczenia, aby przywrócić mężowi, co zrobiłem, i wysłał potężną modlitwę, którą musiałem odmówić w środku nocy, gdy rzucił zaklęcie miłosne. To był cud, 48 godzin później mój jedyny mąż wrócił do mnie i przeprosił za wszystko, co zrobił, i powiedział, że jest w pełni gotów wspierać mnie we wszystkim, czego chcę. Szybko zadzwoniłem do DR AJAYI i powiedziałem mu, co się dzieje w tym momencie, a on również przygotował i wysłał mi lek ziołowy, który, jak powiedział, wyleczy wszelkie niechciane choroby lub infekcje, które powstrzymywały mnie przed poczęciem, a następnie poinstruował mnie, jak stosować to przed spotkaniem z moim mężem. Oto po użyciu tych rodzimych ziół i korzeni, kilka tygodni później zacząłem odczuwać oznaki ciąży na całym ciele, naprawdę byłem w ciąży, właśnie urodziłem małego chłopca 1 tego miesiąca. Przysięgam poinformować cały świat o DR AJAYI, że uratował mój związek i że dał mi dzieci, które dzisiaj mogę z dumą nazwać własnym. Dla każdej kobiety, która uważa, że ​​to niemożliwe, oto okazja, aby uśmiechnąć się i przynieść szczęście swojej rodzinie, prosimy o kontakt z DR AJAYI za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: drajayi1990@gmail.com lub skontaktowanie się pod jego numerem WhatsApp: +2347084887094 Rzeczywiście, on jest Bogiem wysłane, aby przywrócić zagubionych kochanków i przynieść wam szczęście.

  SvarSlett
 34. Greetings to every one that is reading this testimony. I have been rejected by my wife after three (3) years of marriage just because another Man had a spell on her and she left me and the kid to suffer. one day when i was reading through the web, i saw a post on how this spell caster Dr Azuka have help a man to get back her wife and i gave him a reply to his email (dr.azukasolutionhome@gmail.com) and he told me that a man had a spell on my wife and he told me that he will help me and after 24 hours  that i will have my wife back. i believed him and today i am glad to let you all know that this spell caster have the power to bring lovers back. because i am now happy with my wife. Thanks for helping me Dr Azuka..or add him up on whats-app +44 7520 636249

  SvarSlett
 35. Jeg blir så velsignet igjen i ekteskapet mitt etter at dr. Ige Ajayi tok med meg mannen min som skilte seg med meg i gode tre måneder. Am Jessica Butler ved navn fra USA. Selv om jeg har munn over hele kroppen, vil det ikke være nok å takke dr. Ige Ajayi for hans hjelp i livet mitt. Mannen min skiltes med meg i de tre månedene og har vært i smerter og kvaler uten ham. Så jeg søkte etter hjelp overalt, men ingenting fungerte ikke før jeg mente Dr Ige Ajayi som jeg kontaktet online. Jeg forklarte situasjonen min for ham, og han lovet at mannen min vil komme tilbake til meg innen 24 til 48 timer så langt at hjertet mitt fremdeles slår for ham. Jeg trodde på ham, og han forberedte en trollformel for meg, og mannen min ringte meg nøyaktig da Dr. Ige Ajayi sa. Han tryglet og sa at han trenger meg tilbake, og nå lever vi lykkelig igjen de siste 9 månedene. Alle der ute som leser artikkelen min som trenger hjelp, bør kontakte ham ... E-post: igeajayi47@gmail.com eller ring +2348057393990

  SvarSlett
 36. Jeg har god informasjon til alle på dette forumet. Har du hørt om en stavebesetning som heter Dr Ogundele? Denne mannen brakte mannen min tilbake som forlot meg i 7 år bare på 24 timer med kreftene, jeg heter Isabella. Han er ekte, kontakt ham på sin WhatApp eller Viber Chat: +27638836445. Han er mektig.

  SvarSlett
 37. Jeg var helt ødelagt da kjærligheten i livet mitt forlot meg, det var så vanskelig for meg, jeg ga nesten opp hvis ikke for en venn som henviste meg til en veldig god og mektig mann som het Dr Osita som hjalp meg å bringe kjærligheten tilbake til meg livet og nå behandler han meg med så mye kjærlighet og omsorg at jeg vet ikke hvilket problem du går gjennom, men med det han gjorde for meg, vet jeg at han kan hjelpe deg, så prøv å snakke med ham via e-post: drositamiraclespell@gmail.com eller WhatsApp ham +15088120454

  SvarSlett
 38. DR ISIKOLO er rett og slett den beste stavebeslaget og hjelperen. Jeg heter Loreta Emilio, av respekt for deg og dine trolldom må jeg gjøre dette vitnesbyrdet kjent for alle. Jeg har vært i andre stavekontroller uten å se noe resultat. Jeg ville bare ønske at jeg kom til deg tidligere, jeg fikk det beste fra deg. Eksmannen min var borte i et år, og jeg dro overalt og andre stavekastere for å få hjelp, men intet resultat før vennen min introduserte meg for Dr Isikolo. Trolldomene hans virket underverker, og mannen min er tilbake med full kjærlighet. Det er et mirakel! Han kom plutselig tilbake med blomster og sa at jeg skulle tilgi ham, jeg ble virkelig flabøst og sjokkert når mannen min knelte ned og ba om tilgivelse og for at jeg skulle akseptere ham tilbake. Jeg mangler ord og gleder meg, du er en Gud som er sendt til meg og hele familien. Og nå er jeg en glad kvinne nok en gang.Takk så mye Dr. IsikoloTil alle som leter etter en virkelig stavebeslag, bør du kontakte DR ISIKOLO på isikolosolutionhome@gmail.com Du kan også Whatsapp ham på +2348133261196.

  SvarSlett
 39. Min mann og jeg har vært sammen i 3 år, vi begynte med problemer (5. JANUAR), og vi brøt begge opp i år, etter vår kamp om juksevanene hans, som de alle sier at det ikke er deres skyld, men jeg var den som fikk vondt for det . Jeg var opprørt over hele saken om at jeg måtte kalle for separasjonen, men jeg følte meg virkelig dårlig. Adskillelsen hadde virkelig innvirkning på datteren min som måtte leve borte fra faren sin at jeg måtte tenke på en måte å ordne opp i og finne løsning på min manns vanskelige oppførsel. Jeg fant ut om en stavebeslag kalt DR ISIKOLO på denne lenken (drisikolosolutionhome.webnode.com) som hjalp meg med problemet med å få ektefellen min tilbake til meg og få ham til å slutte å jukse. Snart kom Richi tilbake til meg og tigget på Sicilia der jeg bodde etter skilsmissen vår, og jeg ba ham at han måtte vise meg at han har forandret seg for at jeg skal tro på ham. Han kom tilbake to ganger etter den dagen til Sicilia og ba meg om å få ham tilbake. Det har gått to måneder siden mannen min kom tilbake til meg, og vi har bodd sammen siden den dagen. Jeg tror denne mannen også kan hjelpe deg med å få tilbake eks-kjæresten din. Hans e-postadresse er isikolosolutionhome@gmail.com Du kan også Whatsapp ham på +2348133261196

  SvarSlett
 40. Jeg heter Lora Diederick, og jeg vil takke Dr Isikolo, en veldig kraftig stavekaster som hjelper meg å bringe mannen min tilbake til meg, for noen måneder siden har jeg et alvorlig problem med mannen min, så langt han forlot huset, og han begynte å gå ut med en annen kvinne og han ble hos kvinnen, jeg prøvde alt jeg kan for å bringe ham tilbake, men all min innsats var ubrukelig til den dagen min venn kom hjem til meg og jeg fortalte henne alt som hadde skjedd mellom meg og mannen min, så fortalte hun meg om et kraftig stavebeslag som hjalp henne da hun var i samme problem. Jeg kontaktet deretter dr. Isikolo og fortalte ham at alle tenker, og han ba meg om ikke å bekymre meg selv igjen at mannen min vil komme tilbake til meg etter at han har kastet en trollformel på ham, trodde jeg det var en vits, etter at han var ferdig med å kaste trylleformularen, fortalte han at han nettopp var ferdig med å kaste trylleformen, til min største overraskelse i løpet av de to dagene, mannen min kom virkelig tilbake ber meg om å tilgi ham, hvis du trenger hans hjelp, kan du kontakte ham med emai-en l isikolosolutionhome@gmail.com Du kan også Whatsapp ham på +2348133261196. ta kontakt med ham nå så vil problemene dine bli løst for alltid.

  SvarSlett
 41. DR ISIKOLO den beste stavebesetningen online gjenoppretter mitt ødelagte forhold, og jeg anbefaler DR ISIKOLO til alle som trenger hjelp.
  Mannen min forlot meg for en annen kvinne for 3 måneder siden, og siden den gang har livet mitt blitt fylt av smerte og sorg og hjertebrudd fordi han var min første kjærlighet som jeg har tilbrakt hele livet med. En venn av meg fortalte at han så noen vitnesbyrd om en stavebesetning kalt DR ISIKOLO om at han kan få tilbake kjæresten i løpet av noen få dager, jeg lo det og sa at jeg ikke er interessert, men på grunn av kjærligheten min venn hadde til meg, hun konsulterte den store presten på mine vegne og til min største overraskelse etter to dager som mannen min ringte meg for aller første gang etter tre måneder at han mangler meg og at han er så lei for alt han fikk meg til å gå gjennom. Han kom tilbake til meg og nå er vi glade sammen. Jeg kan fremdeles ikke tro det, for det er utrolig utrolig. Takk DR ISIKOLO for at jeg fikk tilbake kjæresten min og også til min vakre venn som gikk inn på vegne av meg, for alle som kan trenge hjelp fra denne store presten her er e-postadressen: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan også Whatsapp ham på 2348133261196.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...