torsdag 26. januar 2012

Videoblogg: Kald Fusjon

Hei kjære <3
Laget videoblogg for dere, med beste Bjørn (fra kollokvium.no) og Jonas (favorittformidlingskonsulent :) )i går, i forbindelse med at Bjørn og jeg skal være med å snakke om nettop kald fusjon på NORCON den 12. februar (må nesten komme tilbake med mer detaljer om dette senere, men jeg er sikker på at det blir kjempebra :D )Og husk å sjekke ut Kollokvium da, dere; for alle som er interessert i å gå backstage naturvitenskap;)


11 kommentarer:

 1. Hei!
  Kom nettopp over bloggen din, og må si at den på et blunk ble yndlingsbloggen min! Jeg er òg veldig interessert i fysikk, og har virkelig lyst til å drive med dette videre :-) I tillegg er det jo artig når bloggen er pakket inn i en ironisk språkdrakt ...

  Over til spørsmålene mine:
  - Kan du skrive litt om lagringsløsninger for radioaktivt avfall? Hvilke løsninger benytter vi oss av i verden i dag?
  - Kan du greie ut om fordeler og ulemper ved atomkraft?

  Hadde satt kjempestor pris på svar :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei:)
   Jeg har skrevet litt om lagring av radioaktivt avfall tidligere (hvis du ser på "avfall" eller "reprosessering", feks), men jeg skal absolutt skrive mer om dette, og fordeler ulemper er en kjempeidé - takk for tips <3

   Slett
 2. Haha! Kom nettopp over bloggen din via Dagbladet.no, og elsker hvordan du kombinerer fysikk og rosablogging. Genial ide, og godt gjennomfort.

  Jeg deler ikke den samme pesimismen som mange har med tanke på fremtidige energikilder som ikke er fossile eller atomkraft, og har stor tro på at solceller sammen med billigere lagring av energi vil kunne løse energiproblemene våres raskere enn vi tror. Når det er sagt: Atomkraft FTW! Skjønner ikke hvorfor folk ikke er mer entusiastiske rundt Thorium.

  Nå må jeg legge meg, men kommer tilbake for å lese mer :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk!
   Solceller kan nok absolutt bli bra det, er ikke superpessimistisk, alstå - men innimellom må man jo sette ting litt på spissen;)

   Personlig er jeg jo veldig entusiastisk mtp thorium (det er jo det jeg forsker på), og jeg har planer om å skrive mer om dette snart...

   Slett
 3. *elsk*

  Tenk om vi her i Trondheim kunne hatt en sofadiskusjon om nukleeringsmekanismer for krystallinske partikler da... *drømme*

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe

   Jeg vil gjerne se en sofaprat om nukleeringsmekanismer for krystallinske partikler, bare husk å ta det på laaaavt nivå;)

   Slett
 4. Det er virkelig skremmende å høre at unge mennesker i sin spede begynnelse av sin kariere, tør bli brukt til å spre falsk informasjon til menneskeheten. Her er det ikke mye som stemmer med virkeligheten. Navnet Kald Fusjon, kan med fordel fjernes til fordel for LENR, da vi per i dag ikke vet hva som egentlig skjer. Uansett så er overskudds energi tilstede i rikelige mengder, til å dekke verdens energi behov, i fremtid.
  Farge på katta er uvesentlig, bare den fanger mus.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må si jeg ikke helt ser hva dt er vi sier i denne videoen som er så fryktelig galt.

   Husk også at dette er en lett sofaprat om et komplisert tema, ikke en forelesning. Det er også ment som en "teaser" til diskusjonen/foredraget Bjør og jeg skal ha på NorCon søndag den 12. februar :)

   Slett
 5. Kan ikkje du bruka litt meir tid på dei fantastiske ideane dine enn å trolla på diverse forum og bloggar Torbjørn?

  I neste innlegg kan du i det minste hosta opp to tre formlar / fakta som skal underbygga teorien bak "oppdrift i vann" / analtron 1000 osv.

  Fargen på katta er kanskje uvensentlig, men den katta du prate om er Schrödingers katt, og den er ikkje i stand til å fanga mange mus. Eller er den det?

  SvarSlett
 6. Den som sier at Sunniva er teit fortjener bank. Punktum!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...