fredag 9. september 2016

Neutrons, neutrons everywhere...

I've earlier stated that the neutron is my favourite particle, but right now I'm starting to hate it :P I've spent more or less all of yesterday and all of today thinking on how to subtract the right amount of neutrons from my plots, and right now, I can feel my pulse going up just by thinking about it... The stupid thing about the neutrons is that in our type of detectors, the signal that the neutrons and the gammas make is the same. Therefore we need to take away some part of the counts, but it's a little bit hard to know how much :/ (I have an idea, but it's also hard to know if it's good enough - what will the referees say, or the other scientists listening to my talk on Wednesday?)

this is supposed to be a plot of (only) the gammas, but in reality, some of this is neutrons...



6 kommentarer:

  1. ENKELT!!!!Som du burde vite er ingen av lesningene direkte fra nøytronerer. Måten å løse dette på er i samme miljø å fjærne nøytronstrålingen ett øyeblikk for å "lese bakrunnsstålingen, for senere å trekke dette fra måingen som inkluderer nøytronstråling. Capice?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Jeg må ærlig si jeg ikke skjønner helt hva du mener... Det er ikke mulig å fjerne nøytronene her, så i dette tilfellet må man gjøre en beregning på hvor stor andel av våre tellinger som er nøytroner, og så trekke fra dette. Denne metoden er ikke optimal, men det er antagelivis det beste vi kan få til med det utgangspunktet vi har :)

      Slett
  2. Ja også finnes det egentlig ingen måte å direkte måle nøytronstråling på for tiden, det må du bare akseptere... lol

    SvarSlett
  3. Sorry glemte He3 og Bf3 detektoren....... Tenk også på fast, thermal og epithermal...........

    SvarSlett
    Svar
    1. Ehm, igjen: hva mener du?
      Utfordringen her er å analysere et datasett som allerede fins.
      Vi har dessuten ikke disse detektroene, så skjønner ikke helt hvorfor du snakker som om dette er noe vi har på vår lab...:/

      Slett
  4. Jeg deler dette vitnesbyrdet til partnere som lider i forholdet sitt fordi det finnes en varig løsning.

    Mannen min forlot meg og våre 2 barn for en annen kvinne i 3 år. Jeg prøvde å være sterk bare for barna mine, men jeg kunne ikke kontrollere smertene som plager hjertet mitt. Jeg ble såret og forvirret. Jeg trengte hjelp, så jeg forsket litt på internett og kom over et nettsted der jeg så at Dr. DAWN ACUNA, en trollformler, kan hjelpe å få elskere tilbake. Jeg tok kontakt med henne og hun ba en spesiell bønn og trollformler for meg. Til mine overraskelser kom mannen min hjem etter 3 dager. Det var slik vi ble gjenforent igjen og det var mye kjærlighet, glede og fred i familien.

    Du kan også kontakte Dr. DAWN ACUNA for rask løsning.
    1) Hvis du vil gjenforenes med kjæresten din.
    2) Hvis du trenger fred/ glede/ lykke i ekteskapet ditt.
    3) Hvis du ønsker å behandle infertilitet.
    4) Hvis du ønsker å kurere noen form for sykdom, kreft/hiv/blokkrør/etc.
    5) Hvis du ønsker å tiltrekke deg noen inn i livet ditt.
    Whatsapp: +2348032246310
    E-post: dawnacuna314@gmail.com

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...