onsdag 22. februar 2012

Radioblogg: Gjest på Radio Nova

Hei alle søte!

I går måtte jeg opp grytidlig, ihvertfall i følge mine standarder, da jeg skulle være gjest på Frokost-programmet på Radio Nova. Vi snakket løst og fast om det å være jente og å dyrke det feminine i et kanskje maskulint miljø (her i kjernefysikkgruppen i Oslo har vi riktignok nærmest underskudd på gutter, så her er det kanskje ikke sååå maskulint, da...;) ), og at jeg gjerne kalles kjernefysikerinne :D Var bare suuuperhyggelig, altså!!!
Dette skriver Radio Nova selv om intervjuet:

Blogger og doktorstipendiat Sunniva Rose var dagens gjest i Frokost.
Den blide og pratsalige bloggeren gav oss en fin start på dagen i morgenens utgave av Frokost. Hun slo et slag for det så absolutt ikke er noen motsetning mellom å drive med de “edlere og dypere” realfagene, og det å blogge om sminke, mote og også babyer.
- Det å dyrke en veldig feminin stil og være særlig opptatt av sminke og mote kan lett bli sett på som overfladisk, så da når man holder på med en doktorgrad i realfag, kan mange tenke at dette kræsjer, sier Sunniva Rose
Sunniva Rose forteller at hun syntes det var vanskelig å finne seg helt til rette på studiet den første tiden, men fant etter hvert sin geie, og kunne kombinere sin identitet med kjernefysiker-rollen.
Hun får flere henvendelser av unge jenter som synes realfag virker spennende etter å ha lest bloggen. Rose mener at unge kan ende opp med å velge bort studier de har lyst på, fordi man ikke har noen å identifisere seg med i miljøet.
- Hvis man ikke har noen å sammenligne seg med, så er det kanskje vanskelig å begynne på et studieløp også, sier Sunniva Rose.

Og her kan du høre intervjuet :)



Masse onsdagssmasker til alle fine lesere <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...