fredag 24. januar 2014

Friday, already? (videoblogg)

Tenk at det allerede er fredag - hvor ble denne uken av, da, liksom? 
Blir jo alltid litt ekstra "kaos" når man er ute og reiser, og det ble nok ekstra "ille" denne gangen; siden jeg dro rett på nattevakt da vi kom frem på onsdag. Det vil si; det viste seg at veileder-Sunniva og jeg reiste sammen nedover, sent onsdag ettermiddag, så vi fant ut at vi skulle dele den nattevakten. Vi fant også ut at vi akkurat rakk og ta en tur på Gramophone (stamstedet vårt - sååå god mat, og så hyggelig <3) og spise deilig, fransk mat, møte Cecilie som allerede hadde kommet nedover, og Jon, som jo er her, før vi måtte dra på labben.

Her kommer et lite bilderas (og en bitteliten video) fra de siste dagene her i "Paris":








Supervisors approve

Old school ;)

Dette er fra gårsdagen, da vi var og tok et par øl på et annet stamsted, før vi dro og spiste italiensk...det endte opp ikke helt bra for meg, for i og med at jeg vært på den berømte nattevakten dagen før så sov jeg jo til ca 12 i går, og det ble dermed ingen frokost, i tillegg til at jeg gikk glipp av lunsj. Så gikk det slag i slag, og plutselig satt vi og drakk øl før vi skulle spise middag (det var ikke det som var problemet, altså, jeg drakk bare to 25-centiliters øl, i ekte fransk stil :P ), og plutselig var klokken åtte, og jeg trodde nesten jeg skulle dø av sult. Det resulterte selvsagt i at jeg spiste ALTFOR mye (dessuten mye mer carbs enn jeg er vant til...tror kanskje det ikke var helt heldig heller), og da jeg la meg i går kveld hadde jeg sååå vondt i magen - og det hadde jeg faktisk da jeg våknet opp i dag og :/ 
Vel vel, det var en superhyggelig kveld, og absolutt verdt det, men i fremtiden (feks i dag) skal jeg passe litt bedre på ;)

Veileder-Sunniva i full gang med å overtale Dave til å komme til Oslo på sabbats-år...legg merke til den vakre juledekorasjonen i bakgrunnen (jula varer helt til påske) 

<3 Bière blanche <3 - det første jeg drakk (av alkohol) da jeg først kom til Paris for 7 år siden, på den sammen puben som vi var i går; der den samme, søte damen serverte oss *nostalgi*


Mamma-øl og baby-øl ;)

Jeg har nå begynt å leke meg litt med å dele videoer på Instagram, og her er den første jeg la ut - av nøytrontelleraten (her følger vi altså med på den detektorene som detekterer/teller nøytroner - å følge med på sånne instrumenter er en viktig del av det å være på vakt). Har lagt ut en annen óg, av den spooky gangen fra eksperimenthallen og ut til kontrollrommet, og satser på det skal bli litt mer videoer på Instagram fremover - håper dere liker det!





LICORNE betyr forresten "Lithium Inverse Cinematiques ORsay NEutron source", og er da altså en nøytronkilde (den produserer basically en "stråle" med nøytroner). Da jeg var her i sommer testet vi den ut for første gang - så da var det selve LICORNE som var eksperimentet, mens nå kjører vi det første eksperimentet hvor vi bruker nøytronene som LICORNE produserere til å studere andre ting (fisjon på uran-238).



8 kommentarer:

  1. Licorne er enhjørning på fransk, forresten. Hvor er bildene av enhjørninger og regnbuer?

    SvarSlett
    Svar
    1. I know - sjekk den forrige bloggposten ;)

      Slett
  2. Da traff jeg i hvert fall med forklaringen på LICORNE i går :-) Det er ikke rart du ble surrete etter å ha drukket det ølet der. Jeg håper for din del at det var alminnelig bière blache i glasset for er det Grimbergen som var inni der så var det en rimelig sterk Belgisk munkøl. Da har vi forklaringen på hvorfor du ble surrete hehe

    SvarSlett
    Svar
    1. Forklringen på hvorfor jeg ble surrete står nok allerede i innlegget her, og hadde lite med det ølet jeg drakk - som så vidt jeg vet var Grimbergen :)

      Slett
  3. Le Grammophone på Orsay?! Vært der flere ganger - fint sted.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jepp, rett ved togsatsjonen :) Veldig glad i stedet selv; god atmosfære og deilig mat (og vin, selvsagt)!

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...