fredag 15. august 2014

Torsdagsanbefaling: Lindstrøms Kalkulus



Denne gangen er turen kommet for å anbefale Tom Lindstrøm sin bok "Kalkulus" - jepp, en lærebok i matematikk <3<3<3
Jeg syns det passer veldig godt å nevne denne boken akkurat nå, siden forelesningene der nettopp denne boken er pensum starter på andre siden av helgen ;) Så til alle dere nye studenter i feks fysikk eller matematikk på UiO: denne boken skal dere bli godt kjent med ila mat1100 ;)

Noen av de tingene jeg liker godt med Lindstrøms "Kalkulus" er at den er godt og pedagogisk skrevet, den er på norsk (ja,  jeg leser selvsagt godt på engelsk - men jeg er jo naturligvis sterkere i mitt eget morsmål :) ), den har masse fine oppgaver som det er fasit til, og ikke minst har den med masse interessante "historiske epistler" - noe jeg liker ekstra godt!
Det er rett og slett en supergod innføringsbok i matematikk på universitetsnivå!











3 kommentarer:

  1. Hadde Lindstrøm som lærer i Matte 1 på NTH i 1983-84 (tosemesterskurs som ca dekker dagens kalkulus1 og 2 tror jeg). Er ganske sikker på at han løftet snittet i klassen med rundt en karakter i forhold til om vi hadde hatt en av de andre Matte 1 foreleserne!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så morsomt å høre! Jeg hadde selv forelesninger i MAT1100 (første kalkulus-kurset på UiO), og han er virkelig en utrolig dyktig foreleser :D

      Slett
  2. Så bra at han har skrevet bok om kalkulus. Hadde Lindstrøm i MA100 i 1985. Han erklærte at han forventet et snitt mellom e og pi med den kullstørrelsen vi var :)
    Jeg skjønte ikke at jeg måtte jobbe med matte før etter MA100, det skle bare inn. Noe jeg fikk rett i trynet når jeg begynte på MA105 med det er en annen historie.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...