torsdag 10. april 2014

It's REALLY official (dose)

HJÆLP!
Om tre uker drar vi til Tokyo og Japan. Jeg kan bare ikke tro det. Det er virkelig. Det har liksom bare vært en drøm, som jeg nesten ikke trodde det kom til å skje noe med, så lenge nå - men nå er billettene bestilt og barnevakt er ordnet med og alt mulig (ikke what to wear, ennå, da , men sååå lang tid i forveien planlegger jeg ikke det - jeg er ikke gal heller ;) ). Om tre uker blir det altså SUSHI OG KJERNEKRAFT <3<3<3





Har jobbet litt med noen skriveprosjekter jeg har gående nå i det siste, og da satt jeg og bladde meg litt bakover i bloggen, og fant et innlegg fra lang tid tilbake, der jeg nettopp satt og drømte om det å dra til Japan. Og siden folk enten sikkert har glemt innlegget, eller kanskje er nye blogglesere, så syns jeg det er på tide og ta opp igjen den doseberegningen jeg gjorde da ;)

Saken er jo den at jeg har jo planer om å fly til Japan, og når man flyr så kommer man jo ganske langt opp i luften - man kommer altså nærmere verdensrommet, og når man kommer nærmere verdensrommet så får man en høyere stråledose (enn hvis jeg feks bare er på bakken ;) )... Faktisk så er det sånn at hvis jeg flyr Oslo-Tokyo får jeg sånn ca 0.08 mSv, og det er jo bare én vei; så totalt blir det en stråledose på 0.16 mSv på å fly fram og tilbake (og jeg må jo liksom tilbake - har jo ikke tenkt å flytte til Tokyo heller). Det er jo fire ganger mer enn gjennomsnittsdosen jeg får per år fra Tsjernobyl det xD (Gjennomsnittsdosen fra Tsjernobylnedfallet i Norge er altså beregnet å være 0.04 mSv per år, over 50 år.)
Forhåpentligvis så har ikke flypersonell så voldsom radiofobi som enkelte :) 

Jeg er mest redd for turbulens, jeg, da :P


7 kommentarer:

  1. Interessant blogg du har :) deg skal jeg følge :)

    SvarSlett
  2. Fukushima, skal du forske litt rundt der?

    SvarSlett
  3. Da jeg var ved kjernekraft-anlegget i Tjernobyl i ´07, var noe av det vi ble fortalt, at sålenge vi oppholdt oss på østsiden av anlegget, var ståledosen ikke stort større enn hva man opplever i 10000 meters høyde, når man flyr. Vestsiden derimot var avsperret, og ikke spesiellt fristende heller, hehehe

    SvarSlett
  4. God tur til Japan. Vi jobber også for å rekruttere til realfagene og gjøre realfagene mer spennende. Les vår blogg; realfagsjentene.no

    SvarSlett
  5. hei! har akkurat lest artikkelen i aftenposten, og må bare si at jeg jubler inni meg!
    Det er så supert med kvinner som tør! som viser at man ikke MÅ se ut eller oppføre seg på en måte, for å passe inn i en "realfag"-kategori! Nå er jeg nok ikke en realfag-kvinne selv, men jeg har en lang utdanning, og opplever stadig og bli forhåndsdømt for mitt feminine og noe sprudlende utseende.
    For ett flott forbilde du er! :)

    SvarSlett
  6. Stod og så på deg på TG, veldig lærerikt og lett å forstå selv for en som ikke har realfagbakgrunn. :) var kjempegøy å få med seg!

    SvarSlett
  7. Hei!

    Så nettopp en dokumentar kalt Pandora's Promise (http://pandoraspromise.com/) som presenterte et helt annet bilde av atomkraft og farene ved det en hva jeg tror folk flest har som oppfatning, inkludert meg selv, selv om jeg alltid har vært pro atomkraft. Stråling, stråledoser og strålefare går som en rød tråd gjennom hele dokumentaren. Spesielt rundt Tsjernobyl ulykken virker jo folke opinionen å være helt ute av proporsjoner i forhold til det som blir presentert i denne dokumentasjonen.

    Vi trenger sånne som deg som kan vise at tung fysikk og atomkraft ikke er synonymt med halvgale middelaldrende menn som jobber med det neste dommedags våpenet :)

    God tur til Japan!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...