mandag 13. juni 2016

Flink Pike?

Hørt om "flink gutt"?
Nei...?
Ikke jeg heller. 
Eller, altså, jeg har hørt om det som noe man sier til hunden sin, men ikke som noe man sier til gutter/menn, slik man gjør til jenter/kvinner - "Flink pike-syndrom". Det er liksom noe negativt.
Anders er vel minst like mye "flink gutt" som det jeg er "flink pike" - men jeg har definitvt kjent på bekymringen om at "nå må du passe på så du ikke er for flink, da", noe jeg ikke tror Anders får høre, for det er vel aldri negativt at gutter er flinke (?).

I denne ukens KK er jeg intervjuet av Inga Ragnhild Holst om nettopp det å være flink pike, og Charlotte Wiig har tatt noen, i mine øyne fantatsiske bilder av Alexandra og meg <3 Saken er jo den at det er bra å stå på å være flink, og det er inmari teit at vi har gjort det til en greie at jenter må være forsiktige med å være flinke - det å være "flink" er jo det som gjør at du kan oppnå målene dine, og hadde jeg ikke vært "flink" så hadde jeg ikke klart mastergraden min, og hadde kanskje ikke vært økonomisk selvstendig til å feks kjøpe meg leilighet helt alene for to år siden... Jeg er stolt av å være "flink", og veldig fornøyd med den fine saken i KK; hurra for flinke piker!



I dag har jeg vært flink pike og jobbet med noen plott av et av de viktigste resultatene i den snart ferdige artikkelen min (åååå, som jeg gleder meg til å bli feridg med den, for jeg er gabske lei), og så skulle jeg lage en milepælplan for hvordan jeg skal komme meg i mål med doktorgraden, men det fikk jeg ikke tid til. Vi dro fra kontoret ca halv åtte, og det får være ok ;) Skal starte morgendagen med å lage en god overisktsplan over milepælene fra nå og til fullført avhandling, tror jeg, for det er definitivt en god del arbeid som ligger foran meg (samtidig som det er nesten uendelig mye mer arbeid som faktisk ligger bak meg - hurra!). Jeg må definitivt fortsette å være flink pike for å dra dettte til målstreken. Jeg har også vært flink pike og fått logistikkabalen for denne uken til å gå opp - hurra, igjen!

Håper alle har en strålende start på uken! 

--------------------------------------------------------------

PS: Ja, jeg er klar over at det er noen (både jenter og gutter) som stresser seg i hjel, og som kanskje kjenner på et nærmest umennesklig press ift hva de skal presetere - jeg mener selvsagt ikke å kimse av det i denne saken.

3 kommentarer:

  1. Jeg har hørt om "Good Boy" og "Good lad" på engelsk. Førstnevnte er mest brukt om hunder og travhester/galopphester. Sistnevnte blir brukt av menn om hverandre under fyllekuler. Sammenlign dette med "flink pike"-uttrykket for pliktoppfyllende kvinner, så ser man forskjellene på forventningene til kjønnsrollene...

    Hilsen lite flink mann :D!

    SvarSlett
  2. Det er ikke i seg selv negativt å være flink.

    Det som er negativt er når man sliter seg ut og blir syk i forsøket på å leve opp til "flinkheten", for å oppfylle det man tror er de forventninger som er.

    Og her er kanskje gutter litt bedre til å være "egoistiske", og ta litt bedre vare på seg selv når utmattelsen nærmer seg, mens "flinke piker" står på til de ligger der.

    SvarSlett
  3. Jeg deler dette vitnesbyrdet til partnere som lider i forholdet sitt fordi det finnes en varig løsning.

    Mannen min forlot meg og våre 2 barn for en annen kvinne i 3 år. Jeg prøvde å være sterk bare for barna mine, men jeg kunne ikke kontrollere smertene som plager hjertet mitt. Jeg ble såret og forvirret. Jeg trengte hjelp, så jeg forsket litt på internett og kom over et nettsted der jeg så at Dr. DAWN ACUNA, en trollformler, kan hjelpe å få elskere tilbake. Jeg tok kontakt med henne og hun ba en spesiell bønn og trollformler for meg. Til mine overraskelser kom mannen min hjem etter 3 dager. Det var slik vi ble gjenforent igjen og det var mye kjærlighet, glede og fred i familien.

    Du kan også kontakte Dr. DAWN ACUNA for rask løsning.
    1) Hvis du vil gjenforenes med kjæresten din.
    2) Hvis du trenger fred/ glede/ lykke i ekteskapet ditt.
    3) Hvis du ønsker å behandle infertilitet.
    4) Hvis du ønsker å kurere noen form for sykdom, kreft/hiv/blokkrør/etc.
    5) Hvis du ønsker å tiltrekke deg noen inn i livet ditt.
    Whatsapp: +2348032246310
    E-post: dawnacuna314@gmail.com

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...