mandag 20. februar 2012

Tre favoritter på Nuklidekartet

Hei alle fine!

Nå er det (snart) vår, og hva passer vel bedre for meg da enn å dele med dere mine topp tre favoritter på Nuklidekartet? (Jeg hører <3 aktinider <3 er veldig trendy denne våren ;))



  1. Thorium. Element nummer 90, fins i naturen med 142 nøytroner, som thorium-232. Lett radioaktivt; sender i hovedsak ut alfastråling.
 Fine fine thorium:)

  1. Uran. Element nummer 92, fins i naturen i hovedsak (99.27%) med 146 nøytroner, som uran-238. I tillegg består naturlig uran av uran-235 (0.72%) og uran-234 (0.005%).

Elsker disse glassene med uranforbindelser! Fant dessverre ikke noe plutonium, og thoriumen gjorde seg ikke noe særlig, men uranet er jo bare nydelig.


  1. Plutonium. Element nummer 94, fins ikke i naturen, men produseres fra uran i et kjernekraftverk som drives med standard uranbrensel.

Dette er altså for tiden mine favoritter, hva er ditt favorittgrunnstoff om dagen?


    Smask til alle dere superstejerner <3<3<3

    4 kommentarer:

    1. I en lang uke i Oslo Konserthus med 400 sangere og musikere, pluss 1400 i salen, var det litt underskudd av grunnstoffet jeg tenker på. Såpass at folk fikk illebefinnende og ramlet sammen under konserten. Fant det igjen på Nordseter i helga, og er veldig veldig glad i det om dagen. Du kan jo gjette hvilket det er. :)

      SvarSlett
      Svar
      1. Så bra du har funnet mer av ditt favorittgrunnstoff :D
        Kan det være oksygen?

        Slett
    2. Vankselig å velge... liker godt thorium, uran og plutonium akkurat som deg, men er også veldig glad i protactinium og einsteinium og karbon og hydrogen og egnetlig alle, HeHe...

      SvarSlett
      Svar
      1. Nei, det skal jo ikke være lett...det er jo så fryktelig mye å velge i ;)
        Må jo innrømme at jeg som Kaja over her også er svak for oksygen <3

        Slett

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...