mandag 7. mai 2012

Flinke Ann-Cecilie!


Gratulerer masse til flinke og snille Ann-Cecilie med kjempefint oppslag i Aftenposten i dag :D
"Big Bang skapte bare de letteste grunnstoffene, slike som hydrogen og helium. Et av de fundamentale spørmålene i astrofysikk er hvordan de andre grunnstoffene ble til.
 ...
-Astrofysikere har ennå ikke greid å simulere en supernovaeksplosjon i datamaskinene, forteller kjernefysiker Ann-Cecilie Larsen på Senter for akseleratorbasert forskning og energifysikk
...
-Beregninger viser at det bli 200 til 300 ganger lettere å få til bestemte kjernefysiske reaksjoner med dataene våre."

Dette syns jeg er veldig morsomt: At man studerer noen av de minste byggestenene - og plutselig har det viktige anvendelser på studiet av noe av det største...fra kjernefysikk til astrofysikk, liksom.
Såh; løp og kjøp Aftenposten, og les og lær xD


2 kommentarer:

 1. Oi, så spennende! Vi har nettopp hatt om astrofysikk på skolen, så da kan det hende jeg skjønner artikkelen òg! Skal løpe ned til biblioteket for å lese artikkelen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra!
   Antar du kommer til å forstå artikkelen - den skal jo egentlig være mulig å forstå for alle, selv om man ikke har hatt noen fordypning i fysikk på skolen heller. Men med litt kunnskap om astrofysikk får du kanskje enda mer ut av den ;)

   Også kan du jo bare spørre her hvis det er noe, hvis jeg ikke kan svare er jeg ganske sikker på at Ann-Cecilie kan hjelpe meg med et svar...

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...