fredag 4. mai 2012

Sustainable luxury...I går kveld var jeg på Volvo-event ifbm lanseringen av deres nye Volvo V60 Plug-in Hybrid - på mitt språk; sånn derre ny hybridbil fra Volvo :P Jeg var der for å diskutere hvorvidt det å tenke/være miljøvennlig er trendy, om dette i såfall er et problem og hvorfor "grønne" biler så langt ikke har vært noen kjempesuksess. Det ble jo mye synsing, men for en realist var det ganske så deilig å få lov til å gjøre dét for én gangs skyld også ;) Dessuten fikk jeg med poenget mitt om at det å velge batteri framfor diesel/bensin ikke nødvendigvis betyr mindre utslipp/mer miljøvennlig; hvis el'en er produsert på en skitten måte (feks aller verst: ved kullkraft) vil det jo på ingen måte spare miljøet at du har el- eller hybridbil - da vil det sannsynligvis være mer miljøvennlig å brenne oljen direkte i bilen...:/


Var veldig gøy å få være med; ble en hyggelig debatt/samtale, god mat og drikke, og en kjempefin minikonsert med Haddy - den likte jeg kjempegodt :DPS: Da jeg syns det er upraktisk, og til og med litt pinlig, å drasse rundt på et stort speilreflekskamera til enhver tid blir bildene av denne kvaliteten - jeg får bare beklage...:P6 kommentarer:

 1. Det finnes speilløse systemkamera nå som er ganske bra. (Mindre enn speilrefleks, men som gir like bra bilder.) Noen av dem kan man til og med få i rosa, om man liker slikt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fint tips - får se hva jeg skal gjøre :)

   Slett
 2. Men nå er det viktig å også få fram at ved elbil/hybridbil slipper du utslipp over hele byen og alle andre steder som biler kjører. Så for bymiljøet vil jeg si at det er bedre uansett. Dersom el'en i verste tilfelle er produsert ved kullkraft er det lettere å rense avgassene ved ett kullkraftverk enn ved alle bilene som kjører rundt på olje.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er helt enig i det med at bymiljøet vil bli bedre, og det er jo en fordel ;)
   Når det gjelder CO2-rensing er jeg litt skeptisk, men det er jo antageligvis lettere å fikse problemet på ett kraftverk enn mange biler. Poenget med dette utsagnet er egentlig ikke at jeg er negativ til el-biler, men at man også må produsere elektrisiteten på en miljøvennlig måte dersom el-bilen skal være miljøvennlig :)

   Slett
 3. Vi jobber med å regne på CO2-transport nå! <3

  http://www.forskningsradet.no/servlet/Satellite?c=Prosjekt&cid=1253954344155&pagename=climit/Hovedsidemal&p=1224698003641

  http://www.tu.no/industri/2012/03/15/bygget-ny-lab-for-co2-transport

  SvarSlett
  Svar
  1. Elsk på at programmet deres heter OLGA <3<3<3

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...