mandag 1. juli 2013

Fakta om r-prosessen :D

God mandag fineste:)

Denne uken blir det ingen oppskrift, men noen ekstra fakta om r-prosessen som jeg ga "oppskrift" på forrige uke. Det var nemlig søteste Ann-Cecilie, som er post doc/forsker på kjernefysikkgruppen vår, og superflink, og med en ekstra interesse for astrofysikk (på godt norsk: nuclear astrophysics :P ), som kommenterte da jeg delte r-prosessoppskriften på facebook forrige uke:

"Det festlige med thorium og uran og slikt er at de _må_ ha vært laget i "rapid neutron-capture process" ettersom s-prosessen stopper ved vismut  

Litt kjipt at vi vet så lite om r-prosessen når den er "ansvarlig" for ca. halvparten av grunnstoffene tyngre enn jern... "

Fascinerende, ikke sant?! Også er jo feks dette et godt eksempel på at vi vet at det er mye vi ikke vet - og det er jo derfor vi fortsetter...;)
Senere vil jeg dele "oppskrift" både på s- og p-prosessenene, som er de andre måtene grunnstoffer blir dannet på, der ute i det store verdensrommet <3

Her er noen flere bilder fra sommerfesten (har vært en rolig helg, så bilder fra den egner seg best på instagrert-innlegg i morgen ;) )


Nå skal jeg løpe avgårde for å møte Jo Og Olav - vi skal snakke om boken, og planlegge <3
Snakkes senere!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...