onsdag 14. mars 2012

En god ting kan ikke sies for ofte

Hei  mine søte, kjære lesere!
Dette er noe jeg sier til stadighet, men nye lesere har kanskje ikke fått det med seg, og dessuten kan en god og viktig ting sies igjen igjen ;) Radioaktivitet er naturlig. Vi er radioaktive. Mursteinen som ser så fresh ut når du banker den fram i veggen på huset ditt er radioaktiv. Stråleterapi er radioaktivitet. Røntgen er radioaktivitet. Melken i kjøleskapet ditt er radioaktiv. Bananen du spiser er radioaktiv.
Vi lar ikke være å fly fordi vi får en ekstra stråledose av det.
Vi lar ikke være å dra på fjellet fordi strålenivået er høyere på toppen av fjellet enn i byen.


Og vi vet jo at alt som er naturlig er sunt:P Neida, dette er selvfølgelig tull, men det er litt morsomt å si sånt til de som gjerne bruker som argument at "det er jo naturlig", for det er gjerne de samme menneskene som er aller mest negative til kjernekraft/radioaktivitet....

Og forresten: solen er en stor, kontinuerlig eksploderende hydrogenbombe - solkraft er kjernekraft. Vindkraft er solkraft, er kjernekraft, og det samme gjelder bølgekraft, bio-whatever osv xD Alt er faktisk kjernekraft - ganske festlig, egentlig ;)Håper dere har en strålende aften, det har jeg! Klemmer <36 kommentarer:

 1. Har lagt en lenke til bloggen din på www.facebook.com/UniOslo :

  https://www.facebook.com/UniOslo/posts/340926315945320?ref=notif&notif_t=like

  SvarSlett
 2. Hei! "Strålende" (hørt den før?) fin blogg du har, masse god info og flotte farger! Stå på! :D

  SvarSlett
 3. Hilde Marie Karlsen15. mars 2012 kl. 19:51

  Einig i at du har ein strålande blogg:)

  SvarSlett
 4. Jeg leste for en stund siden at Japanske myndigheter vurderte å evakuere hele Tokyo etter tsunamien og alt med atomkraftverket. Vet du noe om dette, hadde de en faglig begrunnelse for tenke på det. Hva kunne i gå så ille at en slik evakuering ville være nødvendig?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikkje lett å svara på.

   Etter at reaktor nummer 4 ved Tsjernobyl gjekk i lufta venta myndigheitene 1-2 dagar med å evakuera befolkninga. Det var dumt, fordi det sannsynligvis førte til at fleire enn nødvendig fekk feks skjoldbruskkjertelkreft.

   Viss myndigheitene i Japan misstenkte at eit tilsvarande stort utslepp var sannsynlig, og vindenrettningen var slik at det ville blåst rett mot Tokyo, tja. Kor mange ulukker/dødsfall ville det blitt ved ei eventuell evakuering av Tokyo? 30 millionar mennesker som skal flyttast, det er ikkje trivielt.

   Den faglig vurderinga gjekk kanskje på at BWR-reaktoren i Japan prinsippet skal vera betre rusta til å halda på radioaktiviteten om uhellet først er ute (enn RBMK-reaktoren i Tsjernobyl).

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...