torsdag 24. mai 2012

Åh, så sint ;)


Folk blir så forferdelig sinte  når man snakker om radioaktivitet og doser/effekter, altså...virker nesten som om man gjerne vil tviholde på sin radiofobi - fryktelig trist og dumt :/

Hovedpoenget i innlegget om lave stråledoser  var, vel, nettop lave stråledoser - og hva vi egentlig kan eller ikke kan si med sikkerhet. For å bare ha sagt det igjen: Når stråledosen kryper ned under et par hundre mSv kan vi ikke se noen (statistisk signifikant) sammenheng mellom dose og feks kreft. Dette baserer seg på studier av bla. overlevende i Japan (atombombeofre, altså), oppfølging av yrkesutsatte, Tsjernobylstudier, og andre. (For å gjøre det enkelt strålevernmessig later man som at det er en negativ sammenheng uansett hvor lav dosen er, men dette er ikke noe bevis...)

For at derer skal bli glade igjen, og ikke være redde, får dere en nuss av meg :D


Så en kommentar til de som måtte tro at jeg er kjøpt og betalt av noen (hvem nå enn det skulle være xD ). Nei, jeg er ansatt på Fysisk Institutt, lønnen min er finansiert av DEG (skattepenger, altså). Nettop fordi det faktisk er alle dere der ute som er med på å gi meg lønn, syns jeg at jeg skylder å gi dere forskningsresultater/fagformidling tilbake!
Om jeg skulle være ansatt av industrien må jeg ha gjort en veldig dårlig jobb når jeg forhandlet fram en avtale, siden jeg ikke får lønn. På den annen side så produserer jeg jo heller ikke noe for dem, så da er det kanskje greit...:P

Ellers var det en (eller sikkert fler?) som syns jeg burde lese mer. Helt enig der, altså :D Jeg har lest ganske mye, men jeg skal definitivt lese mer (jeg leser og leser hver eneste dag, faktisk), men jeg kan jo ikke la være å lure på om de anonyme kommentatorene har lest så veldig mye (vitenskapelig) om dette temaet...?
Uansett; å lese er bra, og derfor vil jeg tipse alle søte lesere (både de sinte og de blide) om disse fiiine inforamsjonssidene (jada, fortsatt heftig populærvitenskapelige):

"Stråling og helse" av Thormod Henriksen, dette er en hel bok, men man må jo ikke lese hele; den er lett å bruke som et oppslagsverk og (oppdatert versjon fra 2012, på engelsk, her)

Les og lær :)))



For de av dere som faktisk har lyst til å lære enda mer så anbefaler jeg disse to, grunnleggende kursene på UiO: Miljøfysikk og Fysikk og energiressurser. Hvis man virkelig er interessert er dette kurs som kan passe for alle, selv om man ikke har fysikk-bakgrunn.

Dere har helt rett: jeg leker meg med Photo Booth på kveldsvakt igjen :P


Peace and Luuuv <3<3<3


8 kommentarer:

  1. LØGN! Du er mest sannsynlig lønnet av Illuminati som vil ta over verden ved å spre radioaktivitet som det er bevist kan bli brukt til mindcontrol! See opp for den nye verdensordnen folkens, og ikke tro på all den propagandaen som blir skrevet her!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ehm...jeg antar dette er tull? Jeg blir dog skeptisk siden du velger å kommentere anonymt.

      Altså, jeg lyver virkelig ikke.

      Slett
    2. er illuminati ein strippeklubb

      for det hadde vore typ da bomb

      (fnord fnord fnord fnord fnord)

      Slett
    3. hei sunniva kan eg bomme ein tusing av jødegullet ditt eg treng meir drivstoff til chemtrailflyet mitt

      Slett
  2. Haha, jeg må flire litt Sullivan ;)
    Driver folk å spekulerer i om du er ansatt av skumulumskheter? Hihi, festlig!

    Tone (ja, Tone til HG!)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er ikke så greit...;)

      Du har forresten ikke så mye du skulle ha sagt selv, du er sikkert betalt av den onde LEGEMIDDELINDUSTRIEN for å selge folk medisiner som bare gjør dem avhengige og mer syke!!!!

      Slett
    2. Så sant, så sant. Jeg kan ikke skjule meg bak skattebetalerne heller...

      Slett
    3. Heldigvis så kan jeg det ;)

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...