tirsdag 8. mai 2012

Min favoritt denne våren


Hei fineste lesere <3
Denne våren er det  pasteller som er den store trenden; og jeg er jo egentlig veldig glad i lys rosa. Samtidig liker jeg å være litt vågal, og må dermed innrømme at knall rosa er min favoritt! Bare se på denne fantastisk fine, rosa,  sikaden <3<3


En annen ting jeg liker er morsomme biologer, og det er få jeg vet om som er morsommere og flinkere enn Kjetil,  som skriver om dette nydelige innsektet i tillegg til alle mulige andre, rare innsekter :DDD

Når vi først er inne på biologi må jeg vise dere hva jeg nesten holdt på å tråkke på på vei inn i fysikkbygningen på Blindern i dag:



Her er "lille" Petter edderkopp ved siden av mobilvesken min; denne dekker en iphone (på langs...)

Så da er det tid for meg å stille et spørsmål: er det normalt for norske edderkopper å bli så store? Er det en biolog der ute som kan hjelpe, kanskje? Kjetil?
Jeg støtte altså på denne forvokste fyren rett utenfor fysikkbygget - kanskje det er STRÅLING som har gjort den så stor??? (Dette er selvsagt en spøk, for de som måtte være i tvil!)



En helt annen favoritt jeg har er kirsebærblomster <3
Som dere kanskje har lagt merke til har det skjedd noen småforandringer her på bloggen i det siste; jeg har delt opp i tre kolonner, slik at alt som har med bloggen å gjøre (kommentarer, arkiv, temaer osv) er på venstre siden, selve bloggen er selvsagt i midten, og alt mulig annet er på høyre side. Dessuten har jeg endelig fått meg header, og dette er bare essensielt når man har en rosablogg (hvis dere ikke tror meg kan jeg vise eksempler), og jeg er ganske fornøyd xD Det eneste jeg er litt i tvil om nå er bakgrunnen - den lysegule rosen - da den nesten ikke syns nå når bloggen er blitt bredere og har en stor header, så jeg vurderer å bytte til en litt dus sak med kirsebærblomster...hva syns dere?


-S


13 kommentarer:

  1. Trur jeg hadde svimt av dersom jeg hadde møtt den der edderkoppen..... trur det er den største jeg har sett i Norge.... Æsj!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg skvatt til da jeg så den, og måtte liksom kaste mobiletuiet bort til den (var redd den skulle hoppe på meg) - men samtidig ble jeg jo veldig fascinert, da, og måtte passe på at den kom seg trygt inn i buskaset...:P

      Slett
    2. Det ser veldig ut som en stor husedderkopp.

      Tilnærmet alle edderkopper i verden er rovdyr og har dermed et "giftig" bitt, men husedderkoppen er helt harmløs for oss mennesker. Ikke kan den hoppe heller, så du var aldri i akutt livsfare Sunniva.

      Av arter i Norge konkurrerer husedderkoppen med myredderkoppen om å være den største. Hold deg borte fra myr og generelt våte områder i skog, så slipper du å treffe på myras konge. Heller ikke den er farlig.

      I det hele tatt har edderkopper et ufortjent dårlig rykte. Litt som stråling, kanskje? ;)

      Slett
    3. Edderkoppen er biologiens svar på ioniserende stråling *sukk* <3

      Helt ærlig så trodde jeg ikke den skulle hoppe på meg, men jeg vet at noen edderkopper beveger seg raskt (og nå har jeg jo lest at stor husedderkopp kan bevege seg ca 0.5 m/s), så jeg "fryktet" vel at den skulle pile opp på hånden min (ok, jeg tror ikke egentlig det når jeg nå tenker meg om).

      Godt å høre at jeg ikke var i akutt livsfare, da ;)

      Slett
  2. Lurer på om ikke det kan være stor husedderkopp du har funnet?

    http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=233&trg=MainLeft_5568&MainArea_5661=5568:0:15,3382:1:0:0:::0:0&MainLeft_5568=5544:60216::1:5570:2:::0:0

    SvarSlett
    Svar
    1. Det tror jeg nok det er, ja, takk for tips!
      :)

      Slett
    2. Det er jo samme type som vi hadde i Huset, så du noen av dem?

      Om de ikke kan hoppe så var det hvertfall en av dem som "hoppet" av dørkarmen og ned på avisa da Christian skulle knerte en av dem en gang. Selv han skvatt litt når den kom løpende nedover avisen i retning hånda hans.

      Her er en av de store (men ikke største) vi fant: http://picpaste.com/pics/ltEpURrB.1336837531.jpg (Telefonen ved siden av er 11x5 cm)

      Slett
    3. Jeg syns å huske at de fra Huset hadde mye slankere kropp enn "min" (ser litt sånn ut på bildet også), men det kan vel godt være samme type...
      Uansett kjipt når de er inne i huset - denne var jo tross alt ute :)

      Slett
  3. Ja ja det er jo en fin Stor Hudedderkop (Tegenaria atrica). De er jo altid hyggelige at have på besøg - dog klart hyggeligst uden for huset.

    Ja selvom den er harmløs, så skulle man kunne mærke når den bider.

    De er veldig mange af dem rundt Drøbak. Boede i sommeren 2008 i en kælder lejlighed i Drøbak og der var en ny i lejligheden HVER dag man kom hjem fra arbejde.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg har ikke noe ønske om å bli bitt ;)

      Slett
  4. Det er ikke en unormalt stor edderkopp nei :) Men det er sjeldent du ser den ute på veien slik. Det er en vanlig husedderkopp, de liker seg i kjellere blandt annet. Selve kroppen (altså uten bena,) kan bli på størrelse med en 5krone. De er awesome, men jeg tror ikke arknafober liker dem.

    SvarSlett
  5. Hei, jeg har en husedderkopp, hunkjønn med kokong tilgjengelig. Noen som ønsker å ha dette i terarie?

    SvarSlett
  6. Jeg har mye glede og spenning i meg, jeg er torpey clare, var lykkelig med ekteskapet mitt, ikke før mannen min begynte å høre på sladder om at jeg ikke var tro mot våre ekteskapelige løfter, jeg prøvde å få ham til å forstå at de var sladder og løgner, men han mistet kjærligheten, tilliten og tilliten til oss. Så vi ble irriterende par, og deretter fylte for skilsmisse, senere ble vi skilt. år etter skilsmissen vår prøvde jeg å leve et normalt liv uten ham, men jeg kunne ikke, så jeg begynte å søke hvordan jeg kunne få tilbake eksmannen min, så ble jeg henvist til, BaBa ogbogo en flott og høyst åndelig mann som kastet en elsker å stave på meg og fikk EXen min tilbake til meg. Jeg er overveldet, så jeg slipper kontakten hans her for de som har problemer med ekteskapet og ekteskap, så han kan hjelpe med gode gjerninger. E-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Eller whatsapp-nummeret hans ... +2349020168697. Ta kontakt med ham, se hvor flott og mektig han er. Hjelper også i disse sakene ...

    (1) Stopp skilsmisse.
    (2) End Barrenness.
    (3) Lykke til stave.
    (4) Ekteskapsformulering.
    (5) Bli kvitt åndelige problemer.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...