mandag 22. april 2013

Foredraget på lørdag...

God mandag alle fine <3

For en herlig helg det har vært, så deilig vårvær og masse som har skjedd...
"Høydepunktet" var vel UiO-festivalen på lørdag, og foredraget mitt (altså, høydepunkt for meg, da :P) - og det gikk kjempebra. Var nesten helt fullt i auditorium 1 i Vilhelm Bjerknes hus, og det  var selvsagt stas at så mange hadde kommet inn fra det fine været, for å høre meg snakke om "Myter og misforståelser rundt kjernekraft og stråling" (hjelp, så mange det er å ta av - og jo mer jeg skriver og holder foredrag om dette, jo flere "historier" får jeg...)
Også veldig veldig stas å få være "postergirl" for festivalen i Aftenposten sin sak om festivalen, da ;)

Søte Ingvild tok dette bildet mens jeg sto og messet, og la til denne fine teksten på Facebook:
"Lånte med en geigerteller for å se om kjernefysiker Sunniva Rose er mer radioaktiv enn vanlige mennesker!
Det virker ikke å være tilfellet, men utstråling det har hun ;)"  *smelt*
Her ser dere også at det var ganske nære helt fullt i auditoriet - sååå stas :D 
Syns ikke på dette bildet, men jeg gikk denne gangen for en all pink outfit (rosa bukser, skjorte OG sko), slik at jeg matchet presentasjonen min :PFor de som måtte være interessert så legger jeg foilene fra foredraget her - Enjoy!

5 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg lurer på hvor du har tatt utdanningen din? :)
  Jeg har sjekket litt på samordna opptak og forskjellige universiteter. Den eneste plassen jeg kan finne mastergrad utdanning innenfor kjernefysikk er UiB.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei:)
   Jeg har hele utdannelsen min fra UiO, med et 7 måneders opphold i Paris ifbm mastergraden min.
   Ser at det ikke heter master i kjernefysikk på UiO sine nettsider, men master i Subatomær fysikk: http://www.uio.no/studier/program/fysikk-master/studieretninger/subatomer/index.html
   Denne masterretningen deler seg vel i alle fall i to: kjernefysikk og partikkelfysikk - så dessverre litt misvisende, for vi har en veldig fin forskningsgruppe i kjernefysikk her ved UiO; http://www.mn.uio.no/fysikk/forskning/grupper/kjernefysikk/

   Lykke til med valget, og husk at det er bedre vær i Oslo enn i Bergen ;)

   Slett
  2. Takke for informasjonen.
   Det hjalp virkelig :)

   Slett
 2. Artig blogg du har. Og en ting lurer jeg på, og det er om du har foretatt noe studie av det som ble påstått bygd i USA på 1960 tallet. Nemlig Thorium reaktorer med flytene salt. Var dette riktig? Fungerte dette?

  Og hvis det er mulig å bygge slike reaktorer, er det noen som forsker på dette i dag?

  SvarSlett
 3. Hei! Tar en bachelor i FAM ved UIO nå, men mangler et av de fem forydypningsfagene. Lurer derfor på om du tok FYS3520, Kjernefysikk, struktur og spektroskopi som ditt fordypningsemne i bachelorgraden? Og eventuelt hva syntes du om faget? Kjernefysikk virker spennende, men hvor teoretisk er fagene i mastergraden. Mye kvantemekanikk?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...