fredag 19. april 2013

Teknisk Ukeblad...

Altså, jeg ble tipset om et leserinnlegg i forrige ukes Teknisk Ukeblad, og det var bare helt elsk <3 Det hadde i bunn og grunn det samme hovedbudskapet som jeg hadde i den forrige kronikken min (Dødsatomer selger best), om at strålingshysteriet ifbm. Fukushimaulykken ble tatt helt vilt ut av proposjoner, og jeg må bare være så frekk og gjengi det siste avsnittet i leserinnlegget (som er skrevet av kjemiker ...) - ja, for jeg rett og slett bare elsker det!

"Var det gode grunner til å evakuere den norske ambassaden i Tokyo? Dersom japanske myndigheter skulle legge den samme risikomodellen til grunn for sine ambassadefunksjonærer i Oslo som de norske myndighetene la til grunn i Tokyo, måtte de omgående ha evakuert sin ambassade i Oslo. Problemet er at de har ikke noen steder å flytte den til. De måtte ha flyttet ambassaden sin langt ut av Norge. I Norge tilsvarer bakgrunnsstrålingen noe sånt som 4000 mikrosievert (4 millisievert) på årsbasis - eller drøyt 40 ganger mer enn de norske ambassadefunksjonærene i Tokyo mottok fra Fukushima-utslippene"

Og dette er jo faktisk helt sant. Man får liksom litt perspektiv på ting når man ser på tall <3 og fakta <3
Kunnskap er konge :)

Kommer nok til å nevne også denne lille historien når jeg snakker om Fukushima på UiO-festivalen i morgen... Og apropos så så jeg plutselig navnet mitt på T-banen her forrige dagen - litt moro :P
Ja, også var det denne ukes Teknisk Ukeblad, da, hvor jeg er ukens profil (midtsidepike, til og med)...;)
PS: ryktene sier at jeg er i Aftenposten i dag óg...det er vel ifbm med foredraget jeg skal ha i morgen :)

3 kommentarer:

 1. Hei, og takk for en rosablogg med substans.

  Hvorfor driver dere som har kunnskap og slår om dere med tall og figurer som "bare", for oss andre, bygger opp en mur som deler et stort og komplisert tema opp i ja eller nei?
  Finnes det, eller vil det bli, en mulighet til å se dere diskutere med hverandre?
  http://www.bellona.no/nyheter/nyheter_2007/Lei_av_feilaktig_thorium_info

  SvarSlett
 2. hva er dette hemmelig kode de nevner i TU artikkelen? MCNP og lignende er ikke hemmelig i det hele tatt så er det en annen som faktisk er hemmelig?

  SvarSlett
 3. flott blogg, liker denne bloggen

  du skulle hatt slik mal som denne tilbudsvarer.blogspot.com
  slik at det er enklere å bruke chrome nettleser

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...