Og der var påsken over for denne gang; ferdig med det nydelige, men mye kalde, været...heldigvis ble det utrolig deilig de siste dagene, da. Var og gikk en tur på Skøyen med mamma på søndagen, og da varmet jo solen skikkelig, slik at snøen smeltet - rett og slett endelig litt skikkelig VÅRfølelse :D
Det er jo på en måte mandag i dag, så for å forsøke å komme tilbake på rett spor tenkte jeg at jeg må ha oppskrifts"mandag" i dag; denne gangen er det mammas fantastiske kjeks som står på menyen, som vi laget, og koste oss med, i løpet av påsken :)
Du trenger:
- 3 dl mandelmel
- 1 egg
- Sukrin, kanskje feks 5 spiseskjeer
- Ting til å ha i kjeksene, feks hakket sjokolade (mamma bruker 70% kakao, men jeg foretrekker minst 86%) eller hakkede nøtter - eller gjerne begge deler :D
- 1 klype salt
- 1 teskje vaniljepulver (evt vaniljesukker)
Oppskrifter gjør seg helt fint på gule post-itlapper |
Du gjør:
Du kan bruke ferdig mandelmel fra feks helsekosten, eller bare male mandler slik mamma pleier (du trenger ikke skolde mandlene, hvis du ikke har lyst).
Bland alt sammen i en fin bolle, lag små kuler som du trykker helt ut (de flyter ikke noe ekstra ut når de steker, så det er greit å trykke dem ganske flate), stek midt i ovnen i ca 15 minutter på 175 grader .
Under kan du se hvordan man gjør, trinn for trinn, og som dere ser så kan man fint lage denne oppskriften selv om man har brukket arm - og selvsagt er det viktig med maaaange bilder for å illustrere :P
Lurt å dyppe fingrene i vann mens du trykker ut kjeksene, så de ikke skal feste seg så mye til fingrene :) |
Ooops, vi stekte dem visst på 170 grader - funket det og, så bare prøv deg frem! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar