Må bare gjengi dette avsnittet fra aftenposten nå på onsdag - et sitat fra Høyre-politiker Nikolai Astrup. Han har sååå rett:
Inntil vi har utviklet kostnadseffektive, globale energiløsninger basert på fornybar energi som kan rulles ut i stor skala vil det være gunstig for verden med atomkraft. I Tyskland ser vi dessverre at atomkraften erstattes av kullkraftverk og at gasskraft er i ferd med å bli utkonkurrert. I et klima- og lokalmiljøperspektiv er det uheldig.
Det kan dessverre virke litt som om ingen av politikerne i artikkelen helt vet hva de prater om hele tiden (altså, kjære SV, hvor i all verden har dere fått tallene for Tsjernobyl-dødsfall fra ?!?), så jeg syns de alle sammen burde komme på foredraget mitt nå på lørdag, og jeg har nå bestemt meg for at jeg kommer til å bruke denne artikkelen som utgangspunkt for foredraget, og plukke den fra hverandre ;) (Det blir selvsagt en god del ekstra jobb for meg, da, men jeg tror det kan bli et veldig bra resultat - og jeg liker best å levere, liksom <3 )
Kjernekraft - frykten for det ukjente?
Bilder av den havarerte Tsjernobylreaktoren, og nå i 2011 problemene ved Fukushima-kraftverket, har gitt kjernekraften et dårlig rykte. Er det ufortjent?
Strålingens faktiske virkemåte er ukjent for de fleste, og “frykten for det ukjente” ser ut til å stå sterkt. Sunniva Rose vil se nærmere på radioaktivitetens natur, og hva som er avgjørende for “farlighetsgraden” av strålingen; for mennesker spesielt, men også miljøet generelt. Gjennom foredraget vil hun oppklare noen vanlige myter og misforståelser rundt stråling, og spesifikke historier fra ulykkene i både Tjsernobyl og Fukushima.
Ved Sunniva Rose, stipendiat i fysikk ved UiO.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar